Overslaan en naar de inhoud gaan

Joelle Charbonneau – Aan het hof van Eden

De tweeling Carys en Andreus was nooit voorbestemd om het koninkrijk Eden te regeren. Hun vader was in de kracht van zijn leven en hun oudste broer was zijn gedroomde opvolger; jong, sterk en onoverwinnelijk. De toekomst van het koninkrijk leek veilig. Maar de toekomst kan misleidend zijn. Als de koning en kroonprins van Eden worden gedood op de terugweg van hun veldtocht, heeft Eden dringend behoefte aan een nieuwe monarch.

Doordat Carys en Andreus een tweeling zijn en niet duidelijk is wie van hen als eerste is geboren en dus het recht op de troon kan opeisen, is de opvolgingslijn niet langer duidelijk. Ze moeten de strijd om de troon aangaan - tegen elkaar. De winnaar van de serie duels zal waardig over het koninkrijk Eden mogen regeren. Met hun land en hun hart verdeeld, zullen Carys en Andreus ontdekken hoe ver de ander zal gaan om de kroon voor zicht te winnen. Hoe lang zal het duren voordat achterdocht de overhand krijgt en de dorst naar macht tot het ultieme verraad leidt?

‘Aan het hof van Eden’ is mijn eerste kennismaking met Joelle Charbonneau. En wat voor één! Ze neemt je mee een fantasierijke wereld vol mysteriën, waarin je van de ene in de andere verwondering stapt. Het boek boeit van de eerste tot de laatste bladzijde, mede dankzij het spannende verhaal en de beeldende schrijfstijl. Je ziet het koninkrijk Eden en alles wat daarbij hoort zo voor je. Echt genieten!

De spanning in het verhaal wordt verhoogd door de afwisseling. Je leest de ene keer over de duels tussen broer en zus en de andere keer over het leven aan het hof. Dat zorgt ervoor dat je door blijft lezen tot je richting het einde van ‘Aan het hof van Eden’ gaat. En dan kan het toch niet anders dan dat Charbonneau nog een tweede boek in deze serie laat verschijnen. Ik kijk er al naar uit…

Auteur: Joelle Charbonneau
Titel: Aan het hof van Eden
Genre: Young Adult
Aantal pagina's: 320
Uitgeverij: Karakter Uitgevers
ISBN: 9789045212432