Overslaan en naar de inhoud gaan

Jolien de Pauw – Pompoensoep en vallende bladeren

Jennie heeft een hekel aan Halloween. Maar nog, ze hààt Halloween! Van de pumpkin spice lattes tot de vrolijke griezelversieringen, ze kan niet wachten tot deze vreselijke periode eindelijk voorbij is. Al heeft al die weerzin misschien ook een heel klein beetje te maken met wat haar ex haar vorige Halloween geflikt heeft.

Gelukkig verkeert ze dit jaar in het gezelschap van 's werelds schattigste viervoeter. En werpt ze zich, onbedoeld weliswaar, meer dan eens in de armen van een wel heel knappe man... Zou deze Halloween toch anders kunnen worden?

Het is heerlijk om af en toe een kort verhaal te lezen waar je blij van wordt. Ik heb het al eens vaker vermeld in een recensie: het schrijven van een kort verhaal is een kunst op zich. Hoe zorg je ervoor dat je lezers in het beperkt aantal pagina’s dat je hebt mee kunt krijgen in het verhaal? Niet iedere auteur weet dat voor elkaar te krijgen. Jolien de Pauw heeft met ‘Pompoensoep en vallende bladeren’ een fijn kort verhaal geschreven.

Het verhaal lijkt in eerste instantie op een mooi liefdesverhaal, maar al na het eerste hoofdstuk weet je dat het toch wat anders in elkaar zit. De Pauw weet die overgang soepel in het verhaal te verwerken en ze zorgt ervoor dat je nieuwsgierig bent naar de rest van het verhaal. Je bent met name benieuwd hoe Jennie de Halloween-periode door weet te komen. Met hier en daar wat humor, wat liefde en wat vriendschap volgt een fijn verhaal. Bij een scène heb ik toch wel even hardop moeten lachen. Heerlijk! Alleen het einde is wat abrupt. Daar had wel iets meer ingezeten.

Kruip onder een dekentje met een kopje thee erbij (of een pumpkin spice latte) en geniet van ‘Pompoensoep en vallende bladeren’.

Auteur: Jolien de Pauw
Titel: Pompoensoep en vallende bladeren
Genre: Kort verhaal
Aantal pagina's: 115
Uitgeverij: Hamley Books
ISBN: 9789464661293