Overslaan en naar de inhoud gaan

José Vriens – Een plus een is drie

De tegenspoed stapelt zich op in het leven van Senna. Ze heeft veel verdriet om het verlies van haar zoontje. Dan ontdekt ze dat haar man Thijs een verhouding heeft. Erger nog, er is een andere vrouw zwanger van hem.

Thijs heeft zijn besluit genomen en wil scheiden. Dat lijkt al snel de fout van zijn leven te zijn, maar wat kan hij dan nog doen om Senna terug te krijgen?

De boeken van José Vriens kenmerken zich vaak door de maatschappelijke onderwerpen die erin voorkomen. Zo heb je in ‘Een plus een is drie’ onder meer te maken met het verlies van een kind en wat dat met de ouders en het gezin kan doen. Knap hoe de auteur telkens weer zo’n onderwerp in een roman weet te gieten.

Het verhaal leest prettig dankzij de fijne schrijfstijl van Vriens. Ze weet hoofdpersonage Senna goed neer te zetten. Je leest haar gevoelens, gedachten en strubbelingen. Natuurlijk lees je alleen de kant van Senna en hoe zij alles beleefd heeft, maar door het boek heen krijg je ook een prima beeld van Thijs en zijn beweegredenen.

De auteur heeft een aantal verrassingen voor haar lezers in petto. Ze stuurt het verhaal een bepaalde kant op, maar dan blijkt niet alles zo te lopen als je zou verwachten. Altijd leuk als dat gebeurt. Het enige jammere was het einde. Dat was wat mij betreft niet helemaal passend bij de rest van het verhaal en dat is jammer. Verder is ‘Een plus een is drie’ wederom een fijne roman van Vriens.

Auteur: José Vriens
Titel: Een plus een is drie
Genre: Roman
Aantal pagina's: 340
Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN: 9789401912044