Overslaan en naar de inhoud gaan

José Vriens – Net als in de film

Bij de crematie van haar moeder ontdekt Marit Laverne een man die heel erg op haar vader lijkt. Hij is een van de laatste personen die ze bij de crematie verwachtte. Al snel blijkt dat Marit niet de enige is die hem herkend heeft. Dat zet van alles in gang wat haar moeder juist altijd heeft willen tegenhouden. Welke gevolgen heeft dit voor Marit?

Tijdens haar vakantie in Oostenrijk leert Bea van Son een man kennen, genaamd Joost. Ze wandelen samen en hebben het erg gezellig. Joost blijkt een bekende acteur te zijn, maar Bea kende zijn werk niet. Ze worden verliefd op elkaar. Maar blijft hun liefde bestaan als ze weer terug zijn in Nederland?

In ‘Net als in de film’ volgen we twee personages: Marit en Bea. In eerste instantie lees je per hoofdstuk vanuit een van hen; later loopt dat wat meer in elkaar over, maar ook dan blijft het duidelijk wie wanneer aan het woord is. Je leert de beide personages goed kennen en je krijgt sympathie voor allebei. Je gunt ze een mooi en gelukkig leven.

Het boek leest heerlijk weg. Dat is aan de ene kant te danken een de prettige schrijfstijl van José Vriens en aan de andere kant vanwege het onderwerp. Wat doe je als je vader onverwachts in je leven verschijnt als je altijd alleen met je moeder hebt geleefd? En wat doe je als je verliefd wordt op een acteur en ineens met de pers te maken krijgt? De auteur zet de strubbelingen die daarbij komen kijken op een geloofwaardige manier neer.

‘Net als in de film’ is een mooi en boeiend boek om te lezen. Vanaf het eerste hoofdstuk zit je in het verhaal en laat je je meeslepen in de wereld van Marit en van Bea. Wat mij betreft, is dit een van de mooiste boeken tot nu toe van Vriens.

Auteur: José Vriens
Titel: Net als in de film
Genre: Roman
Aantal pagina's: 320
Uitgeverij: Ellessy
ISBN: 9789086603152