Overslaan en naar de inhoud gaan

José Vriens – Spoken uit het verleden

Brianna heeft haar leven op de rit. Ze heeft een fijne relatie, lieve kinderen, een mooi huis en een goede baan. Om dit allemaal zo goed te houden, moet ze wel een hoop wegstoppen. Dat kan natuurlijk niet goed blijven gaan…

José Vriens weet met haar boeken haar lezers te raken. Ze durft regelmatig heftige onderwerpen in haar boek aan te kaarten en laat met haar verhalen blijken dat ze zich goed in de materie heeft verdiept. Dat geldt ook voor ‘Spoken uit het verleden’. Zonder het desbetreffende onderwerp te noemen (omdat ik anders teveel verraad), gaat het je niet in de koude kleren zitten.

Met Brianna heeft Vriens een bijzonder en interessant personage gecreëerd. Je leert haar telkens wat beter kennen. Ook al plaats je soms vraagtekens bij bepaalde acties van haar, uiteindelijk begrijp je haar en haar handelingen steeds beter. Het verhaal wordt in eerste instantie afwisselend in heden en verleden verteld, waarbij een aantal grote tijdssprongen plaatsvinden. Dat past prima bij het verhaal en de manier waarop het verteld wordt.

De auteur heeft een fijne schrijfstijl, waardoor het verhaal prettig leest. Ze legt niet teveel uit, maar ze zorgt er wel voor dat je uiteindelijk de antwoorden op je vragen krijgt. ‘Spoken uit het verleden’ kent af en toe een verrassende wending. Vriens heeft haar best gedaan haar lezers af en toe op het verkeerde spoor te zetten. Na het sluiten van dit boek denk je nog wel even na over Brianna en haar verleden.

Auteur: José Vriens
Titel: Spoken uit het verleden
Genre: Roman
Aantal pagina's: 256
Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN: 9789401913522