Overslaan en naar de inhoud gaan

Jozua Douglas – De Eilandenruzie (Kinderboekenweekgeschenk 2018)

De presidenten van Costa Banana en Costa Kanaria hebben al jarenlang ruzie over een paar onbewoonde eilandjes. Hun vriend Benito Blanco wil dat ze vrede sluiten en vrienden worden, en nodigt ze uit op een klein paradijselijk eilandje.

Rosa en Fico mogen mee en ontmoeten Angelino, de zoon van hun vaders grootste vijand. Angelino blijkt heel aardig en al gauw sluiten ze vriendschap, maar is deze nieuwe vriend echt zo betrouwbaar als hij lijkt?

Niemand minder dan Jozua Douglas schreef dit jaar het Kinderboekenweekgeschenk. Deze auteur is enorm populair bij kinderen dankzij zijn fantasierijke boeken. Twee jaar geleden mocht ik vanuit mijn werk hem ontmoeten tijdens een schrijversbezoek aan een school in ’s Gravenmoer. Als correspondente van het lokale weekblad was ik hierbij aanwezig om een artikel te schrijven. Zoals jullie kunnen lezen, heb ik daar enorm van genoten.

Met ‘De Eilandenruzie’ heeft Douglas een leuk geschenk geschreven dat uitstekend binnen het thema van de Kinderboekenweek 2018 past: Vriendschap. Het boekje leest prettig en is leuk geschreven. Voor liefhebbers van deze auteur komen er enkele bekende personages voorbij. Dat zal voor hen zeker herkenning opleveren. Lezer(tje)s die Douglas nog niet kennen, hebben dankzij ‘De Eilandenruzie’ een mooie eerste kennismaking met hem. Ik weet vrijwel zeker dat ze daarna nog meer boeken van hem willen gaan lezen.

‘De Eilandenruzie’ is het los te lezen vervolg op ‘De gruwelijke generaal’, ‘De ongelooflijke Ravi Ravioli’ en ‘Operatie Pisang’.

Auteur: Jozua Douglas
Titel: De Eilandenruzie (Kinderboekenweekgeschenk 2018)
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 96
Uitgeverij: Collectieve Propaganda van Het Nederlandse Boek
ISBN: 9789059654884