Overslaan en naar de inhoud gaan

Judith Visser – Hasta la vista

De zestienjarige Milla wil niets liever dan met haar vriendinnen op vakantie. Helaas vinden haar ouders haar nog te jong. Ze moet per se mee naar een of ander suf hotel op Menorca. Gelukkig mag haar beste vriendin Claire mee. Samen zijn ze van plan er het beste van te maken.

Op een zonnige dag op het strand ontmoeten de meiden de negentienjarige Max, die samen met een paar vrienden op (werk)vakantie is. Vooral Claire is erg gecharmeerd van Max. Op een avond gaat ze stiekem met Max en zijn vrienden mee. De volgende ochtend is er iets vreselijks gebeurd met Claire. Ze vertelt het aan Milla, maar die moet het van haar geheim houden. Dat belooft Milla… maar ze neemt zich ook heilig voor om wraak te nemen!

‘Hasta la vista’ bestaat uit twee delen. Het eerste deel speelt zich voornamelijk op vakantie op Menorca af; het tweede deel is weer in Nederland. Judith Visser weet vrijwel meteen haar lezers in het verhaal te trekken. Het verhaal begint als een heerlijke zomervakantie voor twee vriendinnen, maar door de schuingedrukte passages die tussendoor voorbij komen krijg je het gevoel dat er meer aan de hand is. Wat dat precies is, houdt de auteur spannend en geheimzinnig.

Na de verschrikkelijke gebeurtenis met Claire verandert de toon van het verhaal. Het leuke en spontane is weg. Daarvoor in de plaats zijn angst en wraakgevoelens gekomen. Visser is vrij gedetailleerd daarin. Dat levert soms heftige scènes op, die wel helemaal goed in het boek passen. Ondanks die heftigheid die er echt wel inhakt, blijf je naar de ontknoping toe doorlezen. En daar heeft de auteur nog een grote verrassing in petto voor haar lezers.

Nadat je ‘Hasta la vista’ uitgelezen hebt, wil je het liefste dat het verhaal verder gaat. In het dankwoord vertelt de auteur dat het boek een open einde heeft en er dus nog een vervolg komt. Daar ben ik erg benieuwd naar…

Auteur: Judith Visser
Titel: Hasta la vista
Genre: Young Adult
Uitgeverij: Unieboek | Het Spectrum
ISBN: 9789022564769
Aantal pagina's: 221