Overslaan en naar de inhoud gaan

Juliette Maslow-Rosenkamp – Wil je mij voorlezen?

Weet je wat Toby het allerliefst doet? Logeren bij oma, want dan leest ze voor! Maar vandaag heeft oma het te druk. Als Toby een magisch boek vindt, gaat hij op zoek naar iemand anders die hem voor kan lezen. Ga je mee op avontuur?

De hoofdpersonen uit StoryZoo Toby, Bax en Pepper ontmoeten elkaar voor het eerst in dit leuke voorleesboek. Als je de serie wel eens gezien hebt, ken je deze drie dieren natuurlijk al. Ze beleven bijzondere avonturen in onder meer Dierenpark Amersfoort. Ons zoontje van 3,5 jaar vindt het een erg leuke serie om te kijken. Hij puzzelt mee, gaat mee op onderzoek uit en vindt het veertje altijd veel sneller dan zijn ouders.

Het voorleesboek ‘Wil je mij voorlezen?’ van Juliette Maslow-Rosenkamp viel bij onze peuter meteen in de smaak. Hij herkende de aap, de beer en de papegaai meteen. Hij genoot van het verhaal en vond het leuk om op elke pagina de afbeeldingen te bekijken en de verschillende voorwerpen en dergelijke te benoemen. Heerlijk! De illustraties van Marieke van Middelkoop vielen hier erg in de smaak.

Het verhaal leest prettig voor en is leerzaam voor je kleine peuter of kleuter. Ze leren meer over onder andere uit logeren gaan, vriendschap en de magie van verhalen. Het is op een leuke en toegankelijke manier voor de jonge doelgroep geschreven, waardoor het een fijn verhaal is om voor te lezen en/of om naar te luisteren.

Auteur: Juliette Maslow-Rosenkamp
Titel: Wil je mij voorlezen?
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 32
Uitgeverij: StoryZoo
ISBN: 9789492966292