Overslaan en naar de inhoud gaan

Juul de Jongh – Het boekenbal

De Verhalenfabriek is de e-bookonly uitgeverij van Evelien. Als uitgever heeft ze een geweldig team om zich heen verzameld met Juul de redacteur en Elles de marketingtijger.

Het boekenbal is hét evenement van het jaar in de uitgeefwereld en de kaartjes zijn schaars. Als stagiair Madelief een inschattingsfout maakt met de kaartjes en hun belangrijkste auteur dreigt weg te lopen, moet Evelien de boel zien te redden. Juul ontmoet een knappe schrijver op het boekenbal en is helemaal weg van hem, maar ziet hij haar wel staan?

‘Het boekenbal’ is het eerste deel uit De Verhalenfabriek-serie van Juul de Jongh, waarin je drie personages volgt: uitgever Evelien, redacteur Juul en marketingtijger Elles. Je leest de verhalen vanuit al deze personages, waardoor je ze steeds beter leert kennen.

Het verhaal van ‘Het boekenbal’ wordt afwisselend verteld vanuit één van de hoofdpersonages. Voorafgaand aan ieder hoofdstuk staat de naam van het personage én een afbeelding van de persoon. Heel leuk gedaan, want zo gaat het verhaal nog meer leven voor de lezers doordat je al een beeld van de drie hoofdpersonages hebt.

De Jongh heeft een vlotte schrijfstijl. Dit zorgt ervoor dat je als het ware door het verhaal heen vliegt. Tegelijkertijd krijg je een beter beeld hoe het er bij een uitgeverij aan toe kan gaan. Voor “boekennerds” is dat wel echt aan leuk onderwerp. Niet alleen de uitgeverij staat centraal, maar ook de privélevens van Evelien, Juul en Elles. Niet te vergeten komt stagiaire Madelief ook af en toe voorbij. Bij haar acties vraag je je af of ze zo gemakkelijk bij ieder bedrijf haar stagebaantje zou behouden, maar ze brengt wel extra leven in de brouwerij. ‘Het boekenbal’ is een leuk eerste deel uit deze serie. De epiloog belooft heel wat goeds voor het volgende deel ‘Aan de man’.

Auteur: Juul de Jongh
Titel: Het boekenbal
Serie: De Verhalenfabriek
Genre: (Feelgood) Roman
Aantal pagina's: 100
Uitgeverij: De Verhalenfabriek
ISBN: 9789461097231