Overslaan en naar de inhoud gaan

Kaat de Cock – Zomer in de B&B

Hanne is samen met haar moeder een B&B begonnen in de Ardennen en de zaken gaan goed. Haar beste vriendin is bevallen van een wolk van een baby, en ook haar nieuwe vriend blijkt perfect te zijn. Het leven kan niet beter, toch?

Maar is die vriend misschien niet een beetje té perfect? Waarom verdwijnt haar mama telkens voor het ontbijt? Overleeft de relatie van haar beste vrienden de bemoeienissen van zijn ouders wel?

‘Zomer in de B&B’ is het tweede deel uit De B&B serie. Kaat de Cock blikt af en toe kort terug op het eerste deel. Dat is vooral fijn voor mensen waarvoor het wat langer geleden is dat ze dat boek gelezen hebben. Het is niet storend als je de boeken kort achter elkaar leest. Prima gedoseerd.

Waar Hanne in het vorige deel op sommige gebieden nogal vlug ging, was dat in dit tweede boek wat beter gedoseerd. Dat was fijn en dat maakt het verhaal wat geloofwaardiger. De verhaallijnen gaan verder waar ze gestopt waren. Het is daardoor erg leuk om de boeken meteen na elkaar door te kunnen lezen. Dan zit je nog lekker in het verhaal en weet je meteen hoe het met iedereen verder gaat.

De Cock heeft een prima schrijfstijl en weet de omgeving als het ware tot leven te brengen. Daardoor word je wel lekker in het verhaal meegenomen. Alleen zorgt Hanne af en toe voor irritaties bij de lezer. Ze valt soms teveel in herhaling en ze lijkt meer te willen in haar leven maar dat niet te doen. Door de titel van de serie had ik verwacht dat de B&B wat meer centraal zou blijven staan. ‘Zomer in de B&B’ gaat meer over Hannes privéleven en dat van haar familie en vrienden. Prima dat dat ook een rol krijgt binnen het verhaal, maar wat mij betreft had er nog wel wat meer in de B&B zelf mogen gebeuren.

Auteur: Kaat de Cock
Titel: Zomer in de B&B
Serie: De B&B
Genre: Roman
Aantal pagina's: 300
Uitgeverij: Hamley Books
ISBN: 9789464510188