Overslaan en naar de inhoud gaan

Kaat de Kock – Met liefde bezorgd

Gloria, kok van opleiding, afwasser van beroep, wil niets liever dan het restaurant waar ze werkt redden van de ondergang, omdat ze er altijd met haar pas overleden oma ging eten. Helaas neemt haar baas haar ideeën niet serieus.

Als ze op een dag dan ook nog onterecht ontslagen wordt, besluit ze voor een andere droom te gaan: zélf koken en lunches leveren aan kantoren in de buurt. Maar slaagt ze erin om genoeg klanten aan te trekken? Leert ze ooit rijden met die onhandige bakfiets? En gaat de liefde van de man écht door de maag?

Hoofdpersonage Gloria maakt in het verhaal ‘Met liefde bezorgd’ vrij veel mee in een korte tijd. Dat past binnen het genre van novelle en het is bij dit verhaal niet eens storend. Het kan soms ongeloofwaardig overkomen als er veel in weinig tijd gebeurt, maar bij dit boek leek het allemaal prima te passen.

Kaat de Kock weet haar hoofdpersonage mooi neer te zetten met de juiste mensen om haar heen, waaronder haar beste vriendinnen en haar overbuurman. Zij geven haar soms het zetje dat ze nodig heeft. Daarnaast weet de auteur het verhaal goed tot leven te laten komen door de beeldende omschrijvingen. Als lezer krijg je soms echt zin in een bepaalde lunch die ze ging bereiden. Heerlijk!

‘Met liefde bezorgd’ kent een niet heel verrassende ontknoping, maar het is wel heel fijn en mooi hoe dit verhaal eindigt. Eigenlijk had je als lezer nog geen afscheid willen nemen van Gloria en de andere fijne personages. Wellicht dat De Kock er ooit nog een vervolg op schrijft…

Auteur: Kaat de Kock
Titel: Met liefde bezorgd
Genre: Novelle
Aantal pagina's: 75
Uitgeverij: Hamley Books
ISBN: 9789464661545