Overslaan en naar de inhoud gaan

Karel Demoet – Tranen van Job

Iedereen zoekt Lucas de Baak. Wat heeft deze verdwenen kernfysicus te maken met de Utrechtse Heuvelrugmoorden? En wat is de rol van de Iraanse geheime dienst in dit verhaal?

Als de vriend van pianiste Elsa Stork verdwijnt begint zij een enerverende zoektocht samen met Rob Starreveld van de AIVD. Daarnaast worden er op de Utrechtse Heuvelrug drie vrouwen vermoord en opent rechercheur Wim Visser de jacht op de mysterieuze verdachte van deze moorden.

De flaptekst van ‘Tranen met Job’ beloofde een spannende en boeiende thriller. Helaas bleek dit debuut van Karel Demoet mij niet voldoende te kunnen boeien. Dat kwam met name door de vele personages én door de verschillende verhaallijnen. De auteur neemt de moeite om de personages en hun rol binnen het verhaal uit te leggen. Doordat er zoveel mensen en situaties voorbij komen, zag ik in eerste instantie door de bomen het bos niet meer. Regelmatig bladerde ik terug om te kijken wie wie ook alweer was. Daardoor werd ik vaak weer uit het verhaal gehaald.

Pas ruim over de helft van het boek werd steeds duidelijker wie welke rol nu in het verhaal had. Zeker bij de ontknoping bleek dat Demoet een interessant plot heeft uitgewerkt. Alles kwam op het einde mooi samen en alle vragen die je tijdens het gelezen hebt gekregen, kregen een antwoord. Doordat ik gewoon niet goed aan de personages kon wennen, kwam ik niet lekker in het verhaal, raakte ik soms de draad kwijt en heb ik het boek af en toe weggelegd om even iets anders te gaan. ‘Tranen van Job’ was jammer genoeg niet mijn soort thriller.

Auteur: Karel Demoet
Titel: Tranen van Job
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 259
Uitgeverij: Ellessy
ISBN: 9789086603930