Overslaan en naar de inhoud gaan

Karen Rose – In de val

In het kleine stadje waar speciaal agent Steven Thatcher woont, is een seriemoordenaar actief. Thatcher wil deze moordenaar koste wat kost te pakken krijgen, maar dat vergt veel tijd. Ook zijn gezin heeft hem hard nodig.

Thatcher is onlangs weduwnaar geworden en zijn jongste zoon heeft iets verschrikkelijks meegemaakt. Met zijn oudste zoon gaat het ook niet goed, maar Steven weet niet waardoor dat komt. Een van de lichtpuntjes in zijn leven is Jenna, een docent van zijn oudste zoon. Maar lukt het Steven om open te staan voor een nieuwe relatie? En hoeveel slachtoffers volgen er nog voordat de seriemoordenaar gevonden wordt?

‘In de val’ begint met een spannende proloog, die allerlei vragen oproept en daardoor naar meer smaakt. Wat is er precies gebeurd? En welke gevolgen heeft dat voor de rest van het verhaal? Het enige dat je kunt doen, is snel verder gaan lezen.

Karen Rose heeft een boeiende schrijfstijl die vlot leest. Ze wisselt regelmatig van personage dat centraal staat, waardoor je soms meer weet dan de personen uit het boek zelf. Dat verhoogt de spanning en lijkt de zoektocht naar de dader voor de lezers te versnellen. Maar de auteur heeft de nodige verrassingen in petto. Richting het einde komen alle losse eindjes bij elkaar en stijgt de spanning.

Het verhaal rondom Steven Thatcher gaat verder vanuit ’Niemand zeggen’. Je kunt ‘In de val’ als losstaand boek lezen, maar voor de volledigheid rondom Thatcher en zijn gezin kun je het beste eerst ‘Niemand zeggen’ lezen (ook omdat het een zeer goed boek is).

Rose heeft met ‘In de val’ wederom een spannende thriller geschreven. Bereid je erop voor als je dit boek gaat lezen dat je af en toe op het puntje van je stoel zal zitten.

Auteur: Karen Rose
Titel: In de val
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 480
Uitgeverij: De Fontein
ISBN: 9789026139666