Overslaan en naar de inhoud gaan

Karen Swan – De Schotse ontdekking

Alex Hyde is een succesvol businesscoach, met een indrukwekkende lijst van cliënten en altijd te weinig tijd. Toch kan ze niet weigeren als ze het aanbod krijgt naar het prachtige eiland Islay te komen, om daar de CEO van een vooraanstaande whiskystokerij in het gareel te krijgen.

Maar daar zit Lochlan Farquhar helemaal niet op te wachten. Hij is een rebel, bovendien de erfgenaam van het familiebedrijf en is niet gewend om ‘nee’ te horen. In het winterse, ruige landschap moet Alex zich staande zien te houden, terwijl ze zich ondertussen ook ongewild aangetrokken voelt tot de weerbarstige Lochlan. En dan doet Alex een schokkende ontdekking, die haar voor een bijna onmogelijke keuze stelt...

Het heerlijke aan de boeken van Karen Swan is dat ze zich telkens in een ander land afspelen. Dankzij de beeldende schrijfstijl van de auteur waan je je ook even in dat land. Zelfs als je er nog nooit geweest bent, kun je je dankzij Swans schrijfstijl wel voorstellen hoe het er zou zijn. Heerlijk!

Ook bij haar nieuwste boek ‘De Schotse ontdekking’ heb je het gevoel dat je zelf ook even in Schotland bent. De omgeving op het prachtige eiland Islay klinkt prachtig. Je zou daarom verwachten dat je direct wordt meegenomen in deze roman. Bij mij was dat niet helemaal het geval. Dat kwam vooral door hoofdpersonage Alex. Zij komt in eerste heel zakelijk over en je vraagt je bij sommige adviezen af of dat nu wel de juiste zijn voor haar cliënten. Daar zet je soms wel even je vraagtekens bij. Je stelt op een gegeven moment wel je mening bij over haar. Zeker als je stukje bij beetje ontdekt wat ze in het verleden heeft meegemaakt. Daardoor word je niet vanaf het begin meegesleept in dit mysterieuze verhaal.

Je ontdekt niet alleen wat Alex vroeger heeft meegemaakt, maar je ontdekt ook het Schotse mysterie. Daar kan ik natuurlijk niet teveel over zeggen zonder iets weg te geven van het verhaal. Het zet de verhoudingen op scherp en maakt je als lezer nieuwsgierig naar de afloop van ‘De Schotse ontdekking’. Als je eenmaal gewend bent aan Alex, dan kom je terecht in een mysterieuze roman met een boeiend einde.

Auteur: Karen Swan
Titel: De Schotse ontdekking
Genre: Roman
Aantal pagina's: 416
Uitgeverij: Xander
ISBN: 9789401618656