Overslaan en naar de inhoud gaan

Karin Rozenhart – Prachtzomer

Tina is best tevreden over haar leven. Haar carrière als vertaler Frans loopt op rolletjes en ze geniet van paardrijden in de bossen. Alles is rustig en overzichtelijk. Als ze wat gaat drinken in het nieuwe café is ze dan ook zeker niet van plan zich te laten verleiden door Xavier, de charmante neef van Raaf, die die zomer zijn intrek neemt in hotel De Zilveren Vos.

Zijn focus ligt op de fraudezaak die speelt in zijn bedrijf en ondertussen flirt hij met elke vrouw. Maar als hij Tina onverwacht zijn hulp aanbiedt, merkt ze dat hij ook een andere kant heeft dan alleen die van arrogante zakenman. Misschien is wat tijd met Xavier doorbrengen toch niet zo erg, want hè, ze worden toch niet verliefd, of wel?

‘Prachtzomer’ gaat verder waar ’Dubbel geluk’ is gestopt. Met het verschil dat in dit tweede deel uit De Zilveren Vos serie twee andere personages centraal staan: Tina en Xavier. Laatstgenoemde heeft al kort zijn intrede gedaan in het eerste boek. Als lezer krijg je de kans om hem nu wat beter te leren kennen.

Karin Rozenhart vertelt het verhaal voornamelijk vanuit Tina. Je leert haar beter kennen en je leest over haar gevoelens en gedachten. Ze maakt een mooie ontwikkeling door binnen het verhaal. Ze begint als een rustige vrouw die veel op zichzelf is, maar daar komt uiteindelijk verandering in. De auteur laat je ontdekken waarom Tina zo op zichzelf is en hoe het komt dat ze daar iets aan wil gaan doen. Mooi beschreven.

‘Prachtzomer’ heeft een aantal mooie omschrijvingen van de omgeving. Rozenhart zorgt ervoor dat je helemaal opgaat in de wereld rondom De Zilveren Vos. Het is ook leuk dat personages uit het vorige boek voorbij komen, waaronder Daisy en Raaf. Dat maakt dit tweede deel echt onderdeel van een serie.

Niet alles in het verhaal is even verrassend en sommige gebeurtenissen lijken wat vlug op elkaar te volgen; soms nog binnen één hoofdstuk. Dat doet gelukkig verder niets af aan het leesplezier. Het is een leuke roman met fijne personages. Het einde laat ruimte open voor een derde deel… Wie zouden daar dan centraal in staan? Misschien Daisy’s halfbroer?

Auteur: Karin Rozenhart
Titel: Prachtzomer
Serie: De Zilveren Vos
Genre: Roman
Aantal pagina's: 180
Uitgeverij: Loft Books
ISBN: 9789047207658