Overslaan en naar de inhoud gaan

Kat French – Een hele onderneming

De Little White Wedding Chapel van Marla Jacobs is een doorslaand succes. Gelukkige bruidsparen vanuit de wijde omtrek van het Engelse plaatsje Beckleberry komen naar haar trouwkapel om zich in de echt te laten verbinden.

Op een dag ontdekt Marla dat er in de winkelruimte naast haar kapel een begrafenisonderneming komt... Ze ziet het al voor zich: trouwlimo’s die met lijkwagens concurreren om een parkeerplek, bruidjes die tegen weduwen botsen, bruidsboeketten die per ongeluk worden verwisseld voor grafkransen... Hoe moet dit nu verder? Marla is van plan om de strijd aan te gaan met haar nieuwe vijand.

In ‘Een hele onderneming’ van Kat French volgen we verschillende personages. Het grootste deel van het boek lees je vanuit Marla Jacobs, eigenaresse van een trouwkapel. Maar ook andere belangrijke personen in haar leven komen voorbij, waaronder haar collega en vriendin Emily en haar vijand Gabriel. Leuk om het verhaal vanuit verschillende personages te lezen, maar het zorgt er tegelijkertijd voor dat je geen enkel persoon echt heel goed leert kennen. Er zit daardoor weinig diepgang en ontwikkeling in.

Dat neemt niet weg dat French een heerlijk, luchtig boek geschreven heeft. Ook al is het merendeel van de verhaallijn vrij voorspelbaar, je hebt met ‘Een hele onderneming’ een paar ontspannen leesuurtjes. En dat is op z’n tijd hartstikke fijn. Kruip op de bank met een kop koffie of thee en lekker lezen maar.

‘Een hele onderneming’ maakt onderdeel uit van ‘De leukste winkels uit het Leesstraatje’, zes boeken die elk één winkel centraal zetten. Elk boek is door een andere auteur geschreven. Kijk voor meer informatie op www.harpercollins.nl/leesstraatje.

Auteur: Kat French
Titel: Een hele onderneming
Genre: Roman
Aantal pagina's: 382
Uitgeverij: HarperCollins
ISBN: 9789402720808