Overslaan en naar de inhoud gaan

Keri Smith – Wreck this journal - jubileumeditie

Speciaal voor het 10-jarig jubileum komt Keri Smith met een speciale editie in kleur. Daarnaast bevat het boek een nieuwe introductie van de auteur, 50% nieuwe of gewijzigde opdrachten én het boek is 48 pagina’s dikker dan het origineel.

Met de nieuwe opdrachten nodigt de auteur je uit om in kleur te wrecken: gekleurde modder maken, het lot je favoriete kleur laten bepalen, schilderen en nog veel meer. Je mag er mee gooien, 'm onder de douche nemen of hem volplakken met kleine dingetjes die je op straat hebt gevonden: het boek staat vol met de meest uiteenlopende, prikkelende opdrachten. Je kunt helemaal losgaan met kleuren, verven, knippen, plakken... want het boek MOET stuk.

Een aantal jaar geleden zag ik in de boekhandel een boek getiteld ‘Wreck this journal’, een boek dat je mag versieren, beplakken en slopen. Aan de ene kant leek het me zonde om in een boek te schrijven enzo, maar aan de andere kant leek het me vooral ook erg gaaf. Ik schafte dat boek aan en heb er veel plezier aan beleefd.

Inmiddels bestaat ‘Wreck this journal’ tien jaar en daarom is er een jubileumeditie verschenen… in kleur! Hoe gaaf is het om de opdrachten nu in kleur te zien? Naast enkele oude bekende opdrachten staan er ook tal van nieuwe in. Smith start met een waarschuwing en een noot voor de lezer, voordat ze aan haar inleiding begint. Deze inleiding is op een leuke en grappige manier geschreven. Je ontdekt bijvoorbeeld waarom de auteur bang is voor kleur en wat je moet doen met de bladzijde die je de meeste angst aanjaagt.

Het boek staat boordevol leuke, grappige én soms wat moeilijkere opdrachten. Hoe verzamel je bijvoorbeeld dode insecten op een bladzijde als je daar niet dol op bent? Wat voor resultaat krijg je als je met een pen in je mond schrijft? Hoeveel woorden van vier letters kun jij verzinnen? Deze en vele andere opdrachten vind je in de jubileumeditie van ‘Wreck this journal’. Voor alle fans wordt het weer genieten van de vele soorten opdrachten. En voor degenen die nog nooit een boek “gewreckt” hebben, dan wordt het tijd dat je daar eens mee gaat beginnen. Wreck ze!

Auteur: Keri Smith
Titel: Wreck this journal – jubileumeditie
Genre: Non-fictie
Aantal pagina's: 224
Uitgeverij: Spectrum
ISBN: 9789000357642