Overslaan en naar de inhoud gaan

Kiki van Dijk – Gstaad

Journalist Puck belandt op een persreis naar Zwitserland in het mondaine skioord Gstaad, waar de oude adel en steenrijke Russen zich verzamelen op de prachtige pistes en in chique hotels. Ze verveelt zich stierlijk, totdat de directrice van de elitaire kostschool wordt vermoord.

Als Puck voor de krant op onderzoek uitgaat, raakt ze verstrikt in een web van leugens en verraad. Het wordt nog ingewikkelder als haar ex Matz plotseling opduikt. Wat weet hij, en wat wil hij van haar? Om de duistere waarheid te achterhalen, moet Puck haar eigen leven op het spel zetten…

Allereerst is het erg interessant om te lezen dat Kiki van Dijk het verhaal van ‘Gstaad’ laat afspelen nadat het coronavirus uit de wereld is. Er zijn inmiddels al een aantal verhalen verschenen die zich tijdens deze bizarre periode afspelen, dus dat maakt het extra origineel dat een auteur voor de periode hierna heeft gekozen.

Van Dijk heeft inmiddels al een aantal zomerse en winterse thrillers op haar naam staan, die zich meestal op een toeristische trekpleister afspelen. De auteur reist zelf graag en laat dat terugkomen in haar boeken. De coronamaatregelen hebben haar niet beperkt om deze winterse thriller te kunnen schrijven, blijkt uit het nawoord. De beeldende beschrijvingen van de omgeving laten zien dat ze zich goed inleeft en/of inleest in het land en de plaats waarin ze het verhaal laat afspelen. Als lezer krijg je daardoor het gevoel dat je ook echt even op deze bestemming bent. Altijd fijn als een auteur dat voor elkaar krijgt.

Dankzij de vlotte en fijne schrijfstijl van de auteur zit je vrijwel meteen lekker in het verhaal. De spanning wordt goed opgevoerd en je bent als lezer enorm nieuwsgierig waar het allemaal naartoe zou gaan. Dit plot had je van tevoren niet aan zien komen. Je krijgt een aantal verrassingen voor je kiezen, waardoor je dit boek het liefste in één keer uit wil lezen. Van Dijk heeft een boeiende en spannende thriller aan haar oeuvre toegevoegd.

Auteur: Kiki van Dijk
Titel: Gstaad
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 288
Uitgeverij: Xander Uitgevers
ISBN: 9789401626163