Overslaan en naar de inhoud gaan

Kiki van Dijk – Vlieland

Charlie is reisblogger, maar zoekt het dit jaar noodgedwongen dichter bij huis. Als ze wordt uitgenodigd voor een paar nachten op een glamping op Vlieland, grijpt ze haar kans. Het eiland trekt de laatste jaren veel hippe toeristen, dankzij de luxe restaurants, exclusieve winkeltjes en prachtige natuur.

Op het eiland aangekomen wil ze Sytze interviewen, de eigenaar van een nieuwe bierbrouwerij. Hij is echter bot en ongeïnteresseerd, en Charlie krijgt vreemde reacties als ze wat mensen naar hem vraagt. Dan wordt het bebloede lichaam van een meisje gevonden. Sytze wordt onmiddellijk verdacht, en als er nog een meisje verdwijnt weet iedereen het zeker: hij is de dader. Door de zomerstorm wordt Charlie gedwongen om op het eiland te blijven en ze besluit zelf op onderzoek uit te gaan, met gevaar voor eigen leven…

Na een spannende proloog zit je als lezer meteen in de nieuwste thriller van Kiki van Dijk. De auteur zet haar lezers direct op scherp in ‘Vlieland’. Wat is er in vredesnaam gebeurt op de camping? Wie zit hierachter? En vooral… waarom heeft de dader dit gedaan?

Je krijgt meteen zin om verder te gaan lezen en de auteur stelt je zeker niet teleur. Door de relatief korte hoofdstukken, de vlotte schrijfstijl en de spanning van het verhaal blijf je het liefste doorlezen in dit boek. Ik had het uiteindelijk binnen één dag uit! Van Dijk neemt je mee op de zoektocht naar de dader en je gaat zelf meespeuren. Op een gegeven moment krijg je een vermoeden wie het zou kunnen zijn… en dat bleek in mijn geval te kloppen. Het motief van deze persoon was een stuk verrassender dan ik van tevoren had verwacht. Knap gedaan!

Voor liefhebbers van spannende (vakantie)thrillers is ‘Vlieland’ zeker een aanrader. Door de mooie omschrijvingen van de genomen foto’s van Charlie krijg je meteen zin om zelf ook naar dit eiland te gaan. Maar of dat wel zo veilig is…?!

Auteur: Kiki van Dijk
Titel: Vlieland
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 288
Uitgeverij: Xander Uitgevers
ISBN: 9789401613996