Overslaan en naar de inhoud gaan

Kiki van Dijk – Winterberg

Drie vriendinnen laten hun gezin een weekendje achter om samen te gaan skiën in Winterberg. Roos kent de plek op haar duimpje, ze heeft er als jonge astmapatiënt regelmatig gekuurd. Het oude familiehotel is niets veranderd en voelt meteen vertrouwd gezellig. Vooral wanneer de sportjournalisten die een skischanswedstrijd verslaan in de bar aanschuiven.

Gedurende de nacht sneeuwt het dorp volledig in en verdwijnt Roos. De autoriteiten gaan uit van een ongeluk, maar journalist Frank gelooft dat niet. Kan hij ook op tijd achterhalen wat er met Rose is gebeurd?

‘Winterberg’ begint met een spannende proloog die meteen je aandacht trekt. Wat is er in de sneeuw gebeurd? En wie is er gevonden? Vervolgens begint het verhaal op zijn gemak. Je leert de verschillende personages kennen , waarbij Roos en Frank de twee belangrijkste zijn. Vanuit hen lees je de hoofdstukken, waardoor je hen het beste leert kennen.

Kiki van Dijk laat de spanning goed in het verhaal komen als Roos vermist is. Wat is er met haar gebeurd? Als lezer ontdek je dat sneller dan de personages zelf, maar toch houdt de auteur bepaalde informatie ook voor haar lezers achter. Stukje bij beetje ontrafel je de geheimen van het plaatsje Winterberg en probeer je erachter te komen wat er precies gebeurd is.

Van Dijk weet een sterke ontknoping neer te zetten, waarin je antwoorden op al je vragen krijgt. Voor mij had ze daarbij nog wel wat verrassingen in petto; ik had een heel ander verloop verwacht. Heerlijk als een auteur dat voor elkaar krijgt. Met ‘Winterberg’ beleef je een aantal spannende leesuurtjes. Mijn favoriete thriller van Van Dijk tot nu toe.

Auteur: Kiki van Dijk
Titel: Winterberg
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 288
Uitgeverij: Xander
ISBN: 9789401611657