Overslaan en naar de inhoud gaan

Kimberley Klaver – Zuid-moeders breken niet

Als Poppy na haar wereldreis dolverliefd én zwanger bij chef-kok Alex in Amsterdam-Zuid komt wonen, blijken daar eigen regels te gelden. De wereld van schone schijn, botox, roddels en rijkdom staat ver af van haar vrije, spirituele opvoeding.

Na de geboorte van hun zoontje Wolf is de roze kraamwolk ver te zoeken en verandert Zuid in een mijnenveld waar de moedermaffia heerst en altijd meekijkt. Ondertussen komt het liefdadigheidsevenement van het jaar waarbij Alex een belangrijke rol heeft steeds dichterbij. Zal Poppy zich staande houden?

Wat heeft Kimberley Klaver met ‘Zuid-moeders breken niet’ een heerlijke roman geschreven. Meteen vanaf het begin word je meegenomen in de wereld van Poppy en leef je met haar mee. Door het eerste hoofdstuk ben je benieuwd wat er gebeurd is waardoor Poppy de beslissing neemt die ze heeft begonnen. Stukje bij beetje laat de auteur je dat ontdekken.

Klaver weet de onzekerheden van zwangere vrouwen goed neer te zetten. Iedere vrouw die zwanger is (geweest) zal zich in één of meerdere zaken van Poppy herkennen. Dat zorgt ervoor dat je al gauw een soort band met het hoofdpersonage krijgt. Ook na de bevalling komen er herkenbare punten voorbij. Wat heerlijk hoe de auteur de zogenoemde moedermaffia voorbij laat komen. Vroeg of laat krijgt iedere moeder daar wel eens mee te maken. Het is namelijk zo gemakkelijk om te oordelen over hoe een ander iets doet. Je denkt er vaak niet bij na hoe dat op die ander kan overkomen. Goed hoe dat in ‘Zuid-moeders breken niet’ op een soms wat ludieke wijze naar voren komt.

Het verhaal leest lekker vlot en spreekt tot de verbeelding. Als je er eenmaal in begonnen bent, wil je ‘Zuid-moeders breken niet’ het liefste in één keer uitlezen. Heerlijk als een auteur dat voor elkaar krijgt. Klaver heeft een zeer fijne debuutroman geschreven. Hopelijk volgen er nog meer boeken van haar hand.

Auteur: Kimberley Klaver
Titel: Zuid-moeders breken niet
Genre: Roman
Aantal pagina's: 320
Uitgeverij: A.W. Bruna
ISBN: 9789400514249