Overslaan en naar de inhoud gaan

Kind Kind – Secret Scouts en de vermiste president

De vrienden Tom, Lisa, Sophie en Jack hebben een ontzettend spannend avontuur met Leonardo da Vinci beleefd. Dit hebben ze ternauwernood overleefd. Ze staan nu voor een belangrijke keuze: gaan ze terug in de tijd om een geheimzinnige boodschap uit het verleden te ontrafelen of niet?

Dan blijkt opeens dat de Amerikaanse president vermist is. In een poging hem te vinden belanden de vier vrienden in levensbedreigende situaties. Als dat maar goed gaat… Ze stelen een hele dure luchtballon, zetten het Rijksmuseum op stelten en proberen op ludieke wijze te ontsnappen aan de galg. Lukt het ze om de president terug te vinden voordat het te laat is?

Na het spannende eerste deel zijn de Secret Scouts van Kind Kind (= schrijversduo Dennis en Wendel Kind) terug. En hoe! De vier vrienden beleven weer een heleboel spannende avonturen in het heden én het verleden.

Na een korte terugblik op het eerste boek en wat feiten op een rijtje begint ‘Secret Scouts en de vermiste president’ met een spannend eerste hoofdstuk, dat meteen een heleboel vragen oproept. Vervolgens gaan de auteurs een aantal maanden terug in de tijd. Op die manier ontdek je uiteindelijk wat het eerste hoofdstuk met de rest van het verhaal te maken heeft, maar daar gaat nog wel een heleboel aan vooraf. Dat verhoogt de spanning in het verhaal.

De prettige schrijfstijl en de vele gebeurtenissen zorgen ervoor dat je blijft lezen in het boek. Je leert Tom, Lisa, Sophie en Jack weer wat beter kennen. Het zijn leuke kinderen, die de meest bijzondere avonturen beleven. Naast een spannend en avontuurlijk verhaal is ‘Secret Scouts en de vermiste president’ ook leerzaam. Weet jij bijvoorbeeld dat in 1947 een bijzonder ruimteschip in Roswell (Amerika) is gezien? De Secret Scouts-reeks is er eentje om te onthouden. Het einde van het verhaal vraagt gewoon om een derde deel…

Auteurs: Dennis Kind en Wendel Kind
Titel: Secret Scouts en de vermiste president
Genre: Jeugdboek
Aantal pagina's: 352
Uitgeverij: Aerial Media Company
ISBN: 9789402601459