Overslaan en naar de inhoud gaan

Kristan Higgins – Hij, hij en ik

Net toen Faith Holland voor het altaar stond om haar jawoord te geven, vond Levi Cooper, de beste vriend van haar verloofde, het tijd. Tijd voor haar aanstaande om op te biechten dat hij weliswaar gek op haar was, maar dat hij op cruciale momenten aan Justin Timberlake moest denken om iets voor elkaar te krijgen. En dat het hem dus verstandig leek om maar niet te trouwen.

Faith kon destijds maar één ding bedenken: vluchten naar de grote stad! Maar nu, drie jaar later, heeft haar familie haar nodig, en gaat ze terug naar Blue Heron. Moet kunnen, want de wonden zijn inmiddels wel geheeld... denkt ze. Maar dan ontdekt ze dat uitgerekend Levi - de man die destijds haar bruiloft ruïneerde - haar nieuwe buurman is!

Het begin van ‘Hij, hij en ik’ komt wat chaotisch over. Het verhaal bevat veel personages, die je allemaal even een plaatsje dient te geven én er gebeurt het een en ander dat je niet allemaal even goed kan plaatsen. Kristan Higgins neemt de tijd om haar personages te introduceren. Mede daardoor kun je wel een mooi beeld van hen vormen. Als je eenmaal doorhebt wie wie is en bij wie ze in het verhaal horen, volgt een heerlijk (liefdes)verhaal. Het loont daarom zeker de moeite om door te blijven lezen.

Higgins heeft met hoofdpersonage Faith Holland een lief personage gemaakt. Ze neemt soms bijzondere beslissingen, maar ze heeft ook al het een en ander voor haar kiezen. Hoe verder je in het verhaal bent, hoe meer je over haar en haar verleden leest en hoe beter je haar gaat begrijpen. Dat geldt ook voor Levi Cooper. Het zijn twee interessante personages bij elkaar.

Naarmate het verhaal vordert, word je steeds meer meegenomen in het boek. Je waant je af en toe in de omgeving waarin het verhaal zich afspeelt. Ook al is de ontknoping niet erg verrassend, het vormt een passende afsluiting bij ‘Hij, hij en ik’.

Auteur: Kristan Higgins
Titel: Hij, hij en ik
Genre: Roman
Aantal pagina's: 416
Uitgeverij: HarperCollins
ISBN: 9789402725704