Overslaan en naar de inhoud gaan

Laura Steven – Allesbehalve oké

Izzy had nooit verwacht dat ze op haar achttiende het slachtoffer zou zijn van een internationaal online-schandaal. Maar als expliciete foto's van haar met de zoon van een politicus online komen te staan, laten treiteraars niets van haar heel.

Gewapend met een enorme bak nacho's en haar beste vriendin Ajita als steun en toeverlaat, probeert ze het van zich af te lachen. Maar als de dagelijkse slutshaming verergert, leert ze snel dat de wereld tienermeiden niet oké behandelt. Allesbehalve oké zelfs.

Het eerste dat opvalt aan ‘Allesbehalve oké’ is de geweldige kaft. Die is kleurrijk, druk en trekt meteen je aandacht. Je bent benieuwd wat er allemaal op staat én waar dit verhaal over zal gaan. En het verhaal zelf is absoluut de moeite waard om te lezen.

Na een grappige introductie lees je het verhaal van Izzy in de vorm van korte blogs. Regelmatig geeft ze tussen haakjes later commentaar op wat ze op dat moment geschreven heeft. Dat maakt het verhaal erg grappig. Leuk dat Laura Steven voor deze schrijfvorm heeft gekozen. Je raakt hierdoor echt betrokken bij het personage en alles dat ze heeft meegemaakt.

Izzy is een geweldig personage. Ze neemt je mee in haar mooie en haar minder mooie momenten, en ze vertelt je vrijwel alles dat ze meemaakt en dat door haar hoofd spookt. Ze krijgt hierdoor toch wel een plekje in je hart. Ook al is niet alles dat ze doet even handig, wat haar aangedaan wordt is gewoonweg verschrikkelijk. Steven laat de strubbeling van haar hoofdpersonage goed zien. Izzy pakt niet alles even handig aan, maar ze doet wel haar best.

Concluderend is ‘Allesbehalve oké’ een geweldig, grappig en op z’n tijd ontroerend boek met een ietwat verrassende ontknoping. En het is gewoon een aanrader om te lezen!

Auteur: Laura Steven
Titel: Allesbehalve oké
Genre: Young Adult
Aantal pagina's: 304
Uitgeverij: Karakter
ISBN: 9789045212081