Overslaan en naar de inhoud gaan

Leonie Sebastian – Project perfect

Inge worstelt met het vinden van een balans tussen haar carrière als advocaat, haar huwelijk met Mark en het moederschap. Als haar oppas er op een dag de brui aan geeft en Mark voor zijn werk tijdelijk vertrekt naar het buitenland, komt ze in een onmogelijke spagaat terecht. Haar vriendinnen Sophie en Laura bieden meteen hun hulp aan.

Ze sturen Inge een week lang naar een vakantiehuisje aan zee om tot rust te komen, terwijl zij ondertussen voor Inges kinderen en huishouden zorgen. Maar dit is makkelijker gezegd dan gedaan.

Na het lezen van de flaptekst van ‘Project perfect’ werd ik nieuwsgierig naar het boek, zeker nu ik zelf moeder ben en wel eens op zoek ben naar een goede balans tussen het moederschap en het werkende leven. Leonie Sebastian heeft er een vrij aardig verhaal van gemaakt.

Je volgt met name Inge, maar je komt ook het een en ander over haar vriendinnen Sophie en Laura te weten. Er had echter wel wat meer in kunnen zitten. Doordat het geen heel dik boek is, blijven de personages wat op de oppervlakte en gaan sommige gebeurtenissen wel heel erg snel. Als het boek wat dikker was geweest, was er meer ruimte geweest om soms uitgebreider op bepaalde punten in te gaan. Ik kan hier verder niet veel voorbeelden van geven zonder zaken te verraden, maar als je het boek leest zal je waarschijnlijk wel begrijpen over welke passages ik het heb.

Dat neemt echter niet weg dat Sebastian een leuke schrijfstijl heeft. Ze weet de personages als het ware tot leven te wekken en je zal vooral weg zijn van Inges oudste zoontje. Die steelt toch wel de show. ‘Project perfect’ is een ideaal boek om bijvoorbeeld lekker tijdens je vakantie even te lezen.

Auteur: Leonie Sebastian
Titel: Project perfect
Genre: Roman
Aantal pagina's: 215
Uitgeverij: Ellessy
ISBN: 9789086603985