Overslaan en naar de inhoud gaan

Lida Dijkstra – Mol ligt in zee

Door alle regen is het hol van Mol volgestroomd met water en wordt hij weggespoeld! Jop en Lif gebruiken de bol van Lif om achter Mol aan te vliegen. Kunnen ze hem nog op tijd redden?

Lida Dijkstra heeft met ‘Mol ligt in zee’ een fijn en leuk boek geschreven voor kinderen die net leren lezen. De auteur heeft gemakkelijke en korte woorden gebruikt, die ze in korte zinnen heeft verwerkt. Dit zorgt ervoor dat kinderen het zelf leren lezen hiermee goed kunnen oefenen.

Dijkstra heeft ook een spannend element in het verhaal verwerkt, waardoor kinderen benieuwd zullen zijn hoe het verhaal verder zal gaan. Dat helpt wellicht om lekker te blijven lezen. Het handige is dat er plaatjes van de hoofden van ieder figuurtje voor de zin staat die hij of zij uitspreekt. Als Mol bijvoorbeeld iets zegt, zie je voor het zinnetje een afbeelding van Mols hoofdje staan. Op die manier weet het jonge lezerspubliek direct wie er nu aan het woord is. Dat maakt het verloop van het verhaal wat gemakkelijker. De bijgevoegde illustraties brengen het verhaal nog meer tot leven. Heel leuk! Aanrader om aan te schaffen als je kind gaat beginnen met leren lezen.

‘Mol ligt in zee’ is een boekje uit de serie van Leren lezen met Kluitman. Het is een AVI Start boek en het is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Auteur: Lida Dijkstra
Titel: Mol ligt in zee
Serie: Leren lezen met Kluitman
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 32
Uitgeverij: Kluitman
ISBN: 9789020677768