Overslaan en naar de inhoud gaan

Linda Jansma – In de naam van de vader (deel 1)

Een jaar nadat Francis van Foreest het prestigieuze Larense advocatenkantoor van zijn vader heeft overgenomen, begaat hij een grote fout die hij voor iedereen verzwijgt. Vanaf dat moment leeft hij met de voortdurende angst dat zijn misstap ontdekt zal worden.

Maar hij is niet de enige in de familie Foreest met een probleem. Zijn vrouw Renée zet het behoud van haar gezin op het spel als ze verliefd wordt op haar zwager. En terwijl ze heen en weer geslingerd wordt tussen gevoel en verstand, raakt zoon Ties betrokken bij een grote drugsdeal. Hij dreigt steeds verder af te zakken in de onderwereld, totdat hij Judith ontmoet, een dure prostituee die in een exclusieve seksclub werkt. Stevent de familie van Foreest af op de ondergang of zijn ze geraffineerd genoeg om alle schandalen te overleven?

Bestsellerauteur Linda Jansma schreef de eerste Kobo Original getiteld ‘In de naam van de vader’. In vier delen wordt het verhaal van de familie Van Foreest verteld. De serie is te lezen in het Kobo plus abonnement van Bol.com. Voor een vast bedrag per maand lees je onbeperkt ebooks. Het eerste deel is in oktober verschenen, het tweede deel in november en het derde deel in december. De ontknoping verschijnt eind januari. In 2018 zal ook het gedrukte boek verschijnen.

Vanuit de uitgeverij ontving ik een gedrukt exemplaar van ‘In de naam van de vader (deel 1)’. Je merkt dat Linda Jansma dit eerste deel met name gebruikt om de verschillende personages voor te stellen. De familie Van Foreest bestaat uit een groot aantal leden, die allemaal hun eigen rol in het verhaal hebben. Om een en ander duidelijk voor ogen te hebben, moet je ze daarom wel even leren kennen en wat van hun achtergrond weten. Dat is waarschijnlijk handig voor de volgende delen, maar het zorgt er tegelijkertijd voor dat er in dit eerste deel niet heel veel gebeurt op een paar uitzonderingen na.

De eerste vijf hoofdstukken trekken je namelijk wel meteen het boek in en laten je achter met een aantal vragen. Daar krijg je niet meteen alle antwoorden op en dat maakt je nieuwsgierig naar de volgende delen. Welk geheim draagt Francis met zich mee? Hoe erg heeft Ties zich in de nesten gewerkt? Wat is het verhaal van Judith? Deze en vele andere vragen komen naar voren tijdens het lezen van ‘In de naam van de vader (deel 1)’. Door het spannende, open einde wil je graag weten hoe het verder gaat. Aangezien ik geen Kobo plus abonnement heb, wacht ik tot het gedrukte druk volgend jaar is verschenen.

Auteur: Linda Jansma
Titel: In de naam van de vader (deel 1)
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 100
Uitgeverij: De Crime Compagnie
ISBN: 9789461093028