Overslaan en naar de inhoud gaan

Linda Jansma – Verlos ons van het kwade

Nadat de familie Van Foreest hun leven weer enigszins op orde heeft na het noodlot dat hen trof, ontstaan er opnieuw problemen. Dat heeft alles te maken met de nieuwe bewoonster van een al jaren leegstaand huis in Laren. De vrouw verliet twintig jaar geleden ’t Gooi na een dodelijk ongeval.

Waarom is zij teruggekomen en waarom probeert zij op slinkse wijze het leven van Renée en Francis van Foreest binnen te dringen?

‘Verlos ons van het kwade’ is het vervolg op de serie ’In naam van de vader’. Mocht je deze serie nog niet gelezen hebben, dan is het wel verstandig om dat te doen voordat je aan deze nieuwste thriller van Linda Jansma begint.

Voorafgaand aan ‘Verlos ons van het kwade’ krijg je een korte samenvatting wat er bij ‘In naam van de vader’ is gebeurd. Heel handig als het even geleden is dat je die boeken hebt gelezen, zodat je met de belangrijkste informatie het vervolg kunt gaan lezen.

Jansma weet haar lezers meteen vanaf het eerste moment te boeien. Ze schrijft het verhaal vanuit verschillende personages die een belangrijke rol in het verhaal hebben. Op die manier weet je op sommige momenten meer van bepaalde zaken dan de personen zelf. Dat geeft een verhaal altijd wat extra’s. Het maakt je bijvoorbeeld erg nieuwsgierig wanneer bepaalde handelingen en/of gebeurtenissen uit gaan komen.

De auteur zorgt ervoor dat je lekker door wil blijven lezen in deze thriller. Ze gebruikt relatief korte hoofdstukken, waardoor je gevoelsmatig lekker snel door het boek heen gaat. Samen met de perspectiefwisselingen en de verschillende gebeurtenissen heb je een spannende en boeiende thriller in handen. Op sommige momenten is het verhaal zelfs heel heftig door bepaalde expliciete gebeurtenissen. Je zou als lezer af en toe even het verhaal in willen kruipen om personages ergens van te behoeden en/of te beschermen. Dat laat maar zien hoe zeer je door het verhaal wordt meegenomen.

Tijdens een spectaculaire ontknoping komt alles samen en zit je even op het puntje van je stoel. Hoe zou dit gaan aflopen? Welke gevolgen heeft het? Wie is er nog te vertrouwen. Jansma heeft met ‘Verlos ons van het kwade’ wederom een erg goede en spannende thriller geschreven. Aanrader!

Auteur: Linda Jansma
Titel: Verlos ons van het kwade
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 350
Uitgeverij: De Crime Compagnie
ISBN: 9789461095787