Overslaan en naar de inhoud gaan

Linda van der Pol – (Not) so perfect

Madeleine heeft alles onder controle. En met alles bedoelt ze dus ook echt ALLES. Haar hele leven, zeg maar. Dat ziet er als volgt uit:
2022 School afmaken.
2023 Studeren.
2027 Een baan vinden en veel geld verdienen.
2028 Trouwen met haar knappe leraar Engels.

Dat weet hij nog niet, maar komt in orde, dus: Ze is natuurlijk de perfecte kandidaat om het schoolfeest te organiseren. Maar als Madeleine hoort dat ze assistentie krijgt van de grootste chaoot van de school, de wereld en het universum, ziet ze al haar plannen in duigen vallen. Of... toch niet?

Het verhaal van ‘(Not) so perfect’ begint meteen leuk. Als lezer word je meegenomen in een droom van hoofdpersonage Madeleine, waar ze op een ruwe manier uit wakker geschud wordt. Linda van der Pol zet op deze manier meteen leuk de toon van het verhaal. Ze zorgt er al vrij snel voor dat je je als lezer over Madeleine wil ontfermen (of zijn dat mijn moedergevoelens?).

Van der Pol heeft een fijne schrijfstijl, die prima bij de primaire doelgroep past. Ze gebruikt herkenbare situaties voor pubers en schuwt het niet op ook wat heftigere onderwerpen aan te kaarten, zoals het bezoeken van een schoolpsycholoog. Dat maakt overigens van ‘(Not) so perfect’ geen zwaar boek. De auteur weeft alles op een mooie manier in elkaar. Prima boek voor pubers om lekker eens te lezen.

Auteur: Linda van der Pol
Titel: (Not) so perfect
Genre: Young Adult
Aantal pagina's: 144
Uitgeverij: Wpg Kindermedia
ISBN: 9789025114640