Overslaan en naar de inhoud gaan

Lis Lucassen – Misverstand in de middle of nowhere

Dorothee erft de boerderij van haar opa in de Achterhoek. Ze is net haar baan kwijt en haar relatie is uit, dus de dertig dagen die ze er volgens de notaris van haar opa moet doorbrengen, zijn geen probleem. Totdat ze erachter komt dat er al iemand in die boerderij woont. En dat die iemand echt heel leuk en aantrekkelijk is.

Terwijl zij en Wes een maand lang op elkaars lip zitten en allerlei dorpsbewoners zich met haar leven komen bemoeien, moet Dorothee ook nog een plan maken voor ná die maand. Ze begint een bakvlog waarin ze recepten van haar oma klaarmaakt, tot groot vermaak van Wes.

Het verhaal van ‘Misverstand in de middle of nowhere’ begint met een proloog die je in humoristische zin meteen op scherp zet. Je vraagt je af wat daar nu precies gebeurd is en wie de personages zijn die voorbij zijn gekomen. Vervolgens ga je een stukje terug in de tijd om met name Dorothee even beter te leren kennen en ontdek je daarna wie Wes precies is. Erg leuk gedaan door Lis Lucassen (een pseudoniem van Olga Hoekstra).

Het verhaal leest heerlijk weg. Dankzij de beeldende schrijfstijl, de fijne omgeving en de leuke personages waan je je helemaal “in de middle of nowhere”. Je leeft mee met Dorothee, je wordt een beetje verliefd of Wes en je had de opa van Dorothee graag nog even in levende lijve mee willen maken. Kortom: Lucassen weet haar lezers lekker mee te nemen in het verhaal.

Dorothee is een leuk en soms ietwat naïef personage. Je vraagt je wel regelmatig af waarom ze niet eerder naar haar opa is gegaan, maar stukje bij beetje ontdek je wat er in het verleden is gebeurd en blijkt dat je sommige dingen nu eenmaal niet kunt veranderen. Zo gaat dat in het echte leven ook en dat geeft dit verhaal wel wat extra’s en maakt het wat realistischer dan een verhaal waarin alles vlekkeloos verloopt en afloopt. Niet alles is zomaar koek en ei binnen ‘Misverstand in de middle of nowhere’ en soms zou je iets willen veranderen maar kan dat niet.

De ontknoping van het verhaal is niet heel verrassend, maar het past uitstekend binnen het verhaal. Bepaalde gebeurtenissen verlopen op een gegeven moment vrij snel. Daar had de auteur wat mij betreft nog wat meer pagina’s aan mogen wijden, maar dat komt ook omdat je nog helemaal geen afscheid wil nemen van Dorothee en Wes. Gelukkig is er nog een tweede deel waarin Amelia centraal staat, maar waarin de hoofdpersonages uit dit eerste deel ook nog wel voorbij zullen komen. Ik ben benieuwd…

Auteur: Lis Lucassen
Titel: Misverstand in de middle of nowhere
Serie: Misverstand
Genre: Roman
Aantal pagina's: 240
Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN: 9789020538298