Overslaan en naar de inhoud gaan

Lis Lucassen – Misverstand in de urban jungle

Zwanger op haar zestiende, een vervlogen droomcarrière als danseres… Dertiger Amelia heeft wat schade in te halen.

Ze verhuist naar Amsterdam en gaat bij de OBA werken. Net gesetteld ontmoet ze haar knappe buurman, en ze zou zweren dat ze hem kent. Hij weet wel waarvan, maar vertelt haar niks.

In ’Misverstand in de middle of nowhere’ komt personage Amelia al eventjes voorbij. Ze komt dan niet al te best over en die indruk heb je nog even in je hoofd als je aan ‘Misverstand in de urban jungle’ begint. Je vraagt je in eerste instantie zelfs even af waarom Lis Lucassen aan dit personage een boek gaat besteden. Maar die gedachtegang is maar van korte duur. Het blijkt namelijk al gauw dat je in het vorige Misverstand-boek een verkeerde indruk van Amelia hebt gekregen. Ze is een heel ander personage dan je had verwacht. Heerlijk als een auteur dat voor elkaar weet te krijgen.

Hoe beter je Amelia leert kennen, hoe meer je haar gaat waarderen en respecteren. Ze heeft heel wat meegemaakt in haar jonge leventje… en het lijkt wel alsof ze nu pas echt kan gaan leven. Lucassen weet de verschillende strubbelingen van het hoofdpersonage op een goede manier naar voren te brengen, waardoor Amelia als een echt persoon overkomt waarin niet alles even vlekkeloos verloopt. Sommige beslissingen die ze nu neemt, kun je alleen maar respecteren.

Niet alles in het verhaal van ‘Misverstand in de urban jungle’ is even verrassend, maar dat doet verder eigenlijk niets af aan het verhaal. Het is heerlijk om mee te leven met Amelia en om haar beter te leren kennen. Aan het einde van het boek begrijp je haar beter en snap je bepaalde opmerkingen van haar uit het eerste deel stukken beter.

Auteur: Lis Lucassen
Titel: Misverstand in de urban jungle
Serie: Misverstand
Genre: Roman
Aantal pagina's: 240
Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN: 9789020538328