Overslaan en naar de inhoud gaan

Liz Ouwens – Geen Valentijn voor mij

Als kind geloofde Eva heilig in een naakt, klein en mollig jongetje met vleugels en pijl en boog. Cupido, volgens de Romeinse mythologie de god van de liefde, was haar idool. Hij zorgde ervoor dat mensen verliefd op elkaar werden met zijn scherpe, gouden pijl. Ze was ervan overtuigd dat hij één van zijn pijlen voor haar zou bewaren.

Inmiddels is ze vijfenveertig en is ze de ware nog nooit tegengekomen. Ze kent de liefde van haar vrienden en houdt ontzettend veel van haar zoon, maar ze wil meer. Ze laat zich overhalen op een datingapp te gaan, maar of dat nou zo’n goed idee is…

Het verhaal van 'Geen Valentijn voor mij' leest lekker vlot. Liz Ouwens weet haar lezers mee te nemen in dit korte verhaal. Eva is een lief hoofdpersonage die haar droombaan heeft met haar eigen bloemenzaak. Door de beeldende schrijfstijl zie je deze bloemenwinkel, de verschillende personages en de diverse situaties zo voor je. Heerlijk om zo meegenomen te worden in een verhaal.

Niet alles in het verhaal komt even geloofwaardig over. Ouwens heeft een bepaalde twist in het verhaal (die ik verder niet zal verklappen), waardoor je het hoofdpersonage even niet helemaal begrijpt. Dat is natuurlijk niet erg, maar hoe er uiteindelijk mee wordt omgegaan gaat vrij snel. Nu heb je in een kort verhaal slechts een beperkt aantal pagina's, maar ik merkte dat ik me er wel even aan stoorde. Dat vond ik wel jammer. 'Geen Valentijn voor mij' is al met al een fijn tussendoortje om even te lezen. Je waant je namelijk wel lekker even in een andere wereld en dat kunnen we allemaal af en toe wel gebruiken.

Auteur: Liz Ouwens
Titel: Geen Valentijn voor mij
Genre: Novelle
Aantal pagina's: 100
Uitgeverij: De Verhalenfabriek
ISBN: 9789461097880