Overslaan en naar de inhoud gaan

Lizzie Shane – Kerstmis met een staartje

Als Ben door een tragisch ongeluk zijn zus en zwager verliest, trekt hij in hun huis en neemt de zorg voor hun dochter Astrid op zich. Ook biedt hij schoorvoetend aan de taken van zijn zwager in het buurtbestuur over te nemen. Dat is met kerst geen pretje: Ben wordt gedwongen een moeilijke budgetbeslissing te nemen en sluit het plaatselijke hondenasiel.

Dat neemt hondenliefhebber Ally hem niet in dank af. Zij heeft nog twaalf dagen de tijd om voor alle viervoeters een nieuw thuis te vinden en is daarnaast vastbesloten wraak te nemen op deze harteloze ambtenaar. Maar als Ally Ben leert kennen, blijkt hij veel redelijker - en knapper - dan verwacht.

Het verhaal van ‘Kerstmis met een staartje’ wordt vanuit Ben en Ally verteld. Afwisselend komen deze twee personages aan het woord, waardoor ze steeds beter leert kennen. Lizzie Shane heeft dat op een mooie manier in het boek verweven. Het is niet zo dat het ene hoofdstuk vanuit de een en het andere hoofdstuk vanuit de ander wordt geschreven. Binnenin een hoofdstuk vindt er ook wel eens een perspectiefwisseling plaats. Dat is vaak precies op het moment dat je benieuwd bent wat de ander nu van een bepaalde situatie vindt. Heel fijn gedaan!

Shane heeft een hele beeldende schrijfstijl. Hierdoor komt het dorp Pine Hollow helemaal tot leven voor je, inclusief alle inwoners én alle viervoeters. Door de winterse setting kom je al helemaal in kerststemming. Het liefste zou je zelf één van die lieve honden adopteren, zelfs als je geen hondenliefhebber bent.

Richting het einde van ‘Kerstmis met een staartje’ wil je één van de twee hoofdpersonages af en toe een virtuele schop onder de kont geven, omdat die persoon niet altijd even slimme keuzes maakt. Dat geeft ook aan dat je helemaal wegduikt in dit boek. Kortom: een aanrader om in deze winterse tijd te gaan lezen.

Auteur: Lizzie Shane
Titel: Kerstmis met een staartje
Genre: Roman
Aantal pagina's: 320
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022591970