Overslaan en naar de inhoud gaan

Loes den Hollander – Pijngrens

Het leven van Annemiek Verwey, Bridget Homberg en Maxim Teeven lijkt in balans te zijn. Maar dan worden ze geconfronteerd met een vliegtuigramp die herinneringen wakker maakt aan een ramp die jaren geleden plaatsvond en die nog niet goed is verwerkt.

Ze zoeken ieder voor zich naar manieren om de onrust en de angst waar ze last van hebben te bezweren. Daarbij komt Annemiek voor een cruciale beslissing te staan, moet Bridget alles op alles zetten om de koers die ze gekozen heeft overeind te houden en maakt Maxim voor de tweede keer in zijn leven een onherstelbare fout. Aanvankelijk staan de oplossingen die ze moeten kiezen los van elkaar, tot ze ontdekken dat hun persoonlijke geschiedenis al lange tijd onverbrekelijk aan de anderen verbonden is. Maar ze ontdekken ook wie ze in de loop der jaren geworden zijn.

Mensen die regelmatig een kijkje op mijn website nemen, weten dat ik groot fan ben van de boeken van Loes den Hollander. Dat begon nadat ik ‘Vrijdag’ heb gelezen, en nog steeds lees ik met veel plezier haar boeken.

Na haar laatste boek ’Duivelspact’, dat ik één van haar beste boeken tot nu toe vind, legde ze de lat onbedoeld hoog voor haar nieuwste thriller. Met ‘Pijngrens’ heeft Den Hollander wederom een spannende en boeiende thriller geschreven. Niet zozeer door de vraag ‘wie wordt er vermoord en waarom?’, maar meer door de drie hoofdpersonages uit het boek en wat zij met elkaar gemeen hebben. Je raakt enorm geboeid door deze personen. Wie zijn ze? Waar komen ze vandaan? En waar willen ze naartoe?

De auteur vertelt het verhaal vanuit Annemiek, Bridget en Maxim. Wanneer er een ander personage aan het woord komt, staat dat boven het hoofdstuk. Dat maakt het gemakkelijk voor de lezer om mee te switchen. Ook komen er af en toe schuingedrukte passages voorbij. Van wie deze zijn, wordt langzaamaan in het boek duidelijker. De spanning van de drie personen is voor de lezer haast voelbaar vanuit het boek. En dat zorgt ervoor dat je helemaal opgaat in het verhaal en blijft lezen. Heerlijk als een auteur dat voor elkaar krijgt. Binnen twee dagen had ik ‘Pijngrens’ uit. Aanrader!

Auteur: Loes den Hollander
Titel: Pijngrens
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 320
Uitgeverij: Karakter
ISBN: 9789045212814