Overslaan en naar de inhoud gaan

Loes den Hollander - Voorbedacht

De nachtmerrie van elke ouder wordt de waarheid voor Marjon van Brienen. Haar 3-jarige dochtertje Carice wordt niet thuisgebracht door haar vader Philippe, nadat hij bij zijn moeder op bezoek is gegaan. Marjon weet niet waarom dit is gebeurd. Ze is radeloos en wil haar dochtertje zo snel mogelijk weer in haar armen sluiten.

Marjon en Philippe waren niet meer gelukkig samen, maar ze voerden geen strijd met elkaar. Philippe mocht zijn dochtertje gewoon nog zien, op de manier zoals ze dat hadden afgesproken. Waarom heeft hij Carice dan toch meegenomen? En waar zijn ze gebleven? De politie komt meteen in actie, maar Philippe en Carice lijken spoorloos te zijn verdwenen.

Loes den Hollander is één van mijn favoriete auteurs. Ik vind het geweldig én erg knap dat ze twee boeken per jaar uitbrengt. Ik kan helemaal opgaan in haar thrillers en de wereld om me heen vergeten (vraag maar aan mijn man ;-)). Dat gebeurde ook bij ‘Voorbedacht’.

De spanning in de nieuwste thriller van Den Hollander zit niet zo zeer in wie is er vermoord en welk motief had de dader; het zit ‘m in de angst van een moeder wat er met haar dochtertje is gebeurd. Ook al hielden Marjon en Philippe niet meer van elkaar, ze maakten allebei nog deel uit van het leven van Carice. Als Philippe Carice dan ineens niet thuis brengt, is Marjon radeloos. Waar is haar dochtertje? Wat heeft Philippe met haar gedaan?

Je leest dit verhaal vanuit twee perspectieven: Marjon en Philippe. Dankzij de datums die boven verschillende hoofdstukken staat, kun je het verhaal goed plaatsen. Nadat je een deel vanuit Marjon hebt gelezen, ga je met Philippe als het ware even terug in de tijd. Goed gekozen van de auteur, want het brengt extra spanning in het verhaal en het zorgt ervoor dat je door blijft lezen. Je wilt weten of Carice nog leeft, welke motivatie Philippe had en hoe Marjon met deze verschrikkelijke gebeurtenis omgaat.

En net als je denkt te weten hoe alles in elkaar steekt, zorgt Den Hollander voor enkele verrassende wendingen die je nergens hebt zien aankomen. Het maakt van ‘Voorbedacht’ een boeiende en spannende thriller, die je het liefste in één ruk uitleest.

Auteur: Loes den Hollander
Titel: Voorbedacht
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 383
Uitgeverij: Karakter Uitgevers BV
ISBN: 9789045204987