Overslaan en naar de inhoud gaan

Lorena Hughes – De Spaanse dochter

Opgroeiend in Spanje wist Puri dat ze haar passie voor chocolade van haar vader had geërfd. Na zijn dood ontdekt ze dat hij haar ook iets anders heeft nagelaten - een cacaoplantage in Vinces, Ecuador. Hoopvol over een nieuwe start na de verschrikkingen van de Eerste Wereldoorlog, maken Puri en haar man Cristobal de oversteek naar Ecuador. Maar het wordt snel duidelijk dat iemand niet blij is met haar aanspraak op de plantage.

Als onderweg een aanslag op Puri mislukt en Cristobal wordt neergestoken, neemt Puri in zijn kleding de identiteit van haar man aan, om zo veilig verder te kunnen reizen en de waarheid te ontdekken over haar vaders nalatenschap. Hoewel ze nu bevrijd is van de strikte regels die vrouwen moeten volgen, komt ze voor andere uitdagingen te staan - nieuw gevonden familie, verborgen affaires en haar vaders donkere geheimen. En dan is er nog haar aantrekkingskracht tot een mysterieuze man, terwijl ze nog altijd niet de identiteit heeft achterhaald van degene die haar haar toekomst probeert te ontnemen…

Na het lezen van de flaptekst van ‘De Spaanse dochter’ verheug je je op deze roman met een historisch tintje. Lorena Hughes heeft van alles bedacht voor een mooie en interessante roman. Toch heb je als lezer even de tijd nodig om in het verhaal te komen. Je bent in eerste instantie even zoekende hoe een en ander in elkaar steekt en waar het naartoe zal gaan.

Als je eenmaal in het verhaal van ‘De Spaanse dochter’ bent meegezogen, kom je terecht in een boek vol geheimen, intriges, familie, vrienden én chocolade. Hughes weet het allemaal op een boeiende manier neer te zetten dat je continu benieuwd bent hoe het verder zal gaan. Heerlijk!

Je leest toe naar een interessante en mysterieuze ontknoping waarin alles samen lijkt te komen. Prachtig om te lezen hoe heden en verleden uiteindelijk samenkomen en hoe de verschillende geheimen ontrafeld wordt.

Auteur: Lorena Hughes
Titel: De Spaanse dochter
Genre: Roman
Aantal pagina's: 352
Uitgeverij: A.W. Bruna
ISBN: 9789400515444