Overslaan en naar de inhoud gaan

Love, Simon

Ruim twee jaar geleden las ik het boek ’Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld’. Ik vond het een prachtig, ontroerend, boeiend en geweldig boek. Nadat ik het gelezen had, gaf ik dit boek vaak als boekentip aan mensen die op zoek waren naar een goed boek.

Toen ik las dat dit boek verfilmd zou worden, was ik daar meteen enthousiast over. Ik was erg benieuwd hoe het verhaal er op het witte doek uit zou komen te zien én wie welke rol zou gaan spelen. De vier vrienden uit het boek zouden worden vertolkt door Nick Robinson (als Simon Spier), Katherine Langford (als Leah Burke), Alexandra Shipp (als Abby Suso) en Jorge Lendeborg Jr. (als Nick Eisner). De film zou ‘Love, Simon’ gaan heten. Mijn nieuwsgierigheid werd nog meer gewekt.

Mijn mening over de film
Sinds halverwege juni draait ‘Love, Simon’ in de Nederlandse bioscopen. Afgelopen zondag ben ik er samen met een vriendin naartoe geweest. Hoewel ’Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld’ een Young Adult is, zaten er niet alleen maar jongeren in de zaal. Wij waren zelfs niet de oudsten die naar deze film gingen. Niet dat dat iets uitmaakt, maar ik vond het wel leuk om te zien.

Vanaf de eerste scène zat ik meteen in de film. Ik had expres het boek niet meer herlezen voordat ik naar de film ging, waardoor ik niet meer precies wist hoe een en ander zou verlopen. Ik begon zelfs weer even te twijfelen wie ‘Blue’ ook alweer was. Dat maakte het voor mij alleen maar extra leuk.

Het is een mooie, leuke en ontroerende film geworden. Nick Robinson speelt de rol van Simon Spier echt geweldig. Hij is er wat mij betreft perfect voor gecast. Ook de andere acteurs spelen hun rol met verve. Ik zal ze hier niet allemaal gaan opnoemen, maar één iemand wil ik wel even extra vermelden. Tony Hale speelt Mr. Worth, de onderdirecteur van de school. Dat doet hij op een fantastische manier. Vol overgave zorgt hij af en toe voor enkele gênante momenten, die elke middelbare scholier waarschijnlijk wel eens heeft meegemaakt met een docent of een (onder)directeur. Heerlijk om te zien!

Aanrader!
Mocht je ’Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld’ nog niet gelezen hebben, ga dat dan gauw doen! En ben je enthousiast over dit boek, dan is de film zeker een aanrader! Ik hoop dat ze De voordelen van onbeantwoorde liefde’ ooit ook nog gaan verfilmen.