Overslaan en naar de inhoud gaan

Lucinda Riley – De liefdesbrief

De jonge journaliste Joanna krijgt de opdracht verslag te doen van de uitvaart van Sir James Harrison, een wereldberoemde acteur. Na de begrafenis ontvangt ze een mysterieuze brief, met aanwijzingen die naar een explosief geheim lijken te leiden - een geheim dat de acteur zeventig jaar lang verborgen heeft gehouden.

Met behulp van Sir James’ kleinzoon ontrafelt Joanna langzaam maar zeker het raadselachtige verhaal. Tijdens haar zoektocht ontdekt ze echter dat verschillende machtige mensen de brief willen hebben. En die zullen haar ten koste van alles proberen tegen te houden…

‘De liefdesbrief’ is een ander soort boek van Lucinda Riley dan we tot nu toe van haar gewend waren, zeker als je vooral de Zeven Zussen-boeken hebt gelezen. De auteur wilde eens een ander soort genre schrijven dan de romans die ze tot dan toe had geschreven. Het resultaat werd een spannende thriller.

Het duurt wel eventjes voordat je lekker in het verhaal zit. Dat komt mede door de vele namen die in het boek voorbij komen. Je hebt al snel door dat Joanna een belangrijk personage is, maar er komen nog veel meer namen voorbij. Je bent in eerste instantie druk bezig om te onthouden wie wie is en welke rol ze binnen het verhaal hebben.

Op een gegeven moment weet Riley haar lezers mee te sleuren binnen het verhaal en ben je ontzettend benieuwd hoe het allemaal zal gaan verlopen. De spanning komt steeds meer naar voren, waardoor je lekker door wil blijven lezen. Richting het einde komt alles spanning en heeft de auteur nog wel wat verrassende wendingen in petto. Heerlijk! Al met al is ‘De liefdesbrief’ een spannende roman, waarin het de moeite waard is om even door het begin heen te lezen.

Auteur: Lucinda Riley
Titel: De liefdesbrief
Genre: Roman
Aantal pagina's: 510
Uitgeverij: Xander Uitgevers
ISBN: 9789401615631