Overslaan en naar de inhoud gaan

Lucinda Riley – De zeven zussen 5: Maan

Na de dood van haar vader vertrekt Tiggy D'Aplièse naar de afgelegen bossen van Schotland om daar te doen wat ze het liefste doet: werken met dieren. Ze komt terecht op het landgoed van de intrigerende maar moeilijk te doorgronden Charlie Kinnaird.

Op het landgoed leert Tiggy de oude Chilly kennen, die haar vertelt dat ze een speciale gave heeft en dat het lot bepaald heeft dat hij haar op het pad van haar verleden zal brengen. Hij stuurt haar naar het Spaanse Granada om daar het spoor van de zigeunergemeenschap van Sacromonte te volgen. Wat is haar connectie met de fenomenale flamencodanseres La Candela?

Met ‘Maan’ is alweer het vijfde deel uit De zeven zussen-reeks verschenen. Werd in de eerste twee delen nog relatief uitgebreid bij het overlijden van Pa Salt en diens testament stilgestaan, vanaf het derde deel gaat Lucinda Riley ervanuit dat je de voorgaande boeken al gelezen hebt. Dat is vooral prettig als je de boeken in relatief korte tijd aan het lezen bent.

De opzet van de boeken is telkens gelijk. Je leert één van de zussen beter kennen in het heden en gaat als het ware samen met haar op ontdekkingstocht naar haar verleden. De afwisseling tussen heden en verleden is interessant om te lezen. Je merkt dat de auteur zich goed heeft ingelezen in de geschiedenis waarover ze schrijft. Ook heeft Riley een fijne schrijfstijl, waardoor je lekker door kunt blijven lezen in haar boek. Je hebt bijna niet door dat je een dikke pil van 600 pagina’s aan het lezen bent.

Hoe verder je in De zeven zussen-reeks bent, hoe nieuwsgieriger je wordt naar het verhaal van Pa Salt en naar de ontbrekende zus. Hopelijk krijgen we daar antwoorden op in het zevende en laatste deel. Maar eerst wachten tot volgende maand als ‘De zeven zussen 6: Zon’ verschijnt. Het korte voorstukje naar dit boek belooft een heel ander verhaal dan we tot nu toe hebben gelezen.

Auteur: Lucinda Riley
Titel: Maan
Serie: De zeven zussen
Genre: Roman
Aantal pagina's: 606
Uitgeverij: Xander Uitgevers
ISBN: 9789401610247