Overslaan en naar de inhoud gaan

Lucinda Riley – De zeven zussen 6: Zon

Electra heeft het allemaal voor elkaar: ze is bloedmooi, schatrijk en wereldberoemd. Maar achter dit perfecte plaatje gaat een kwetsbare jonge vrouw schuil, die de oplossing voor haar problemen zoekt in drank en drugs.

Electra heeft, anders dan haar zussen, geen behoefte om te weten waar ze vandaan komt. Totdat ze een bijzondere brief ontvangt…

Afgelopen maand verscheen alweer het zesde deel uit De zeven zussen-reeks. In ‘Zon’ staat het verhaal van Electra centraal. Zoals een voorproefje uit het vorige boek al liet doorschemeren, is kent dit boek een ietwat ander verloop dan de vorige boeken. Om te ontdekken wat er precies anders, moet je natuurlijk even het boek lezen.

Lucinda Riley zet in ‘Zon’ het personage Electra op een mooie en bijzondere manier neer. In eerste instantie heb je als lezer niet veel met haar. Je snapt niet waarom ze leeft zoals ze leeft, maar naarmate het boek vordert ontdek je meer over haarzelf, haar problemen en de oorzaken daarvan. Je gaat haar steeds meer waarderen en bouwt als het ware een soort band met haar op. Samen met Star behoort Electra nu tot mijn favoriete personages uit dit boek. Ze maakt zo’n bijzondere ontwikkeling door. Daar kun je eigenlijk alleen maar respect voor hebben.

Ook het verhaal uit het verleden is interessant om te lezen. Riley heeft zich goed ingelezen in die periode en laat zien hoe er tientallen jaren geleden over bepaalde zaken gedacht en vooral ook hoe verschillend dat met nu is. ‘Zon’ kent ruim 700 pagina’s, maar voor je gevoel vlieg je door het boek heen. Heden én verleden boeien van het begin tot het einde. Je hoeft je geen enkel moment te verleden in dit verhaal. Het is bijna jammer als je de laatste hoofdstukken aan het lezen bent. Je wil nog helemaal geen afstand nemen van Electra’s verhaal.

Het slothoofdstuk geeft een hele kleine hint naar het zevende en tevens laatste deel uit deze serie. Komen we nu eindelijk te weten wat Pa Salt precies deed? En waarom hij deze zes baby’s had uitgekozen om te adopteren? En is er daadwerkelijk een zevende zus die nooit geadopteerd is? De auteur is momenteel bezig met dit slotdeel. Ik kijk er al enorm naar uit…

Auteur: Lucinda Riley
Titel: Zon
Serie: De zeven zussen
Genre: Roman
Aantal pagina's: 736
Uitgeverij: Xander Uitgevers
ISBN: 9789401611039