Overslaan en naar de inhoud gaan

Lucinda Riley – De zeven zussen 7: De zevende zus

de zevende zus

De mysterieuze zevende zus was altijd onvindbaar, maar als Georg Hoffman onthult dat hij haar misschien op het spoor is, ontdekken Maia en Ally dat er twee aanwijzingen zijn: het adres van een wijngaard in Nieuw-Zeeland, en een tekening van een bijzondere, stervormige ring. CeCe, die in Australië woont, gaat op onderzoek uit.

Dat blijkt pas het begin van de zinderende zoektocht naar de zevende zus, want de vrouw met de bijzondere ring is net aan een grote reis begonnen. Het wordt een race tegen de klok die de zussen de hele wereld over voert. Ze proberen haar spoor te volgen in Nieuw-Zeeland, Canada, Engeland, Frankrijk en Ierland, maar ze lijken steeds een stap achter te lopen... Zullen ze de zevende zus ooit vinden?

Hét deel waar iedere fan van De zeven zussen op gewacht heeft: het deel waarin de mysterieuze zus wordt onthuld én waarin we alles over Pa Salt te weten komen. Of toch niet…? Vlak voor het verschijnen van ‘De zevende zus’ maakte Lucinda Riley bekend dat er nog een achtste deel zal verschijnen, waarin het verhaal van Pa Salt uit de doeken wordt gedaan. De auteur was hier al mee bezig voor haar overlijden en haar zoon Harry Whittaker zal het boek verder gaan schrijven.

Met dat in je achterhoofd weet je voorafgaand aan het lezen van dit boek dat er weer een enorme cliffhanger aan gaat komen. En dat blijkt ook het geval te zijn. Het maakt je meteen nieuwsgierig naar dat laatste deel: hoe zit het nu precies met Pa Salt? Wie was hij? Wat heeft hij allemaal in zijn leven gedaan? Wat is zijn connectie met de zevende zus? Zit er een bepaalde reden achter zijn adopties van de andere zussen? Ik kijk nu al naar dit allerlaatste deel uit…!

Terug naar ‘De zevende zus’. Het leuke aan dit deel is dat alle zussen aan bod komen. Ze hebben allemaal hun eigen rol binnen de zoektocht naar de mysterieuze zus (de een wat meer dan de ander). Hierdoor leer je ze weer wat beter kennen. Daarnaast ga je mee op onderzoek uit wie nu die zevende zus is. Dat betekent dat er ook fragmenten uit het verleden aan bod komen. Vooral in die stukken word je helemaal meegezogen in het verhaal en kun je haast niet stoppen met lezen. Stukje bij beetje ontdek je wat alles uit het verleden met het heden te maken heeft. Weer heel interessant gedaan door Riley.

De auteur heeft wederom een fijne en interessante roman geschreven. Wat blijft het ontzettend jammer dat ze op jonge leeftijd is overleden. Ze heeft met haar De zeven zussen-serie een mooie erfenis achtergelaten.

Auteur: Lucinda Riley
Titel: De zevende zus
Serie: De zeven zussen
Genre: Roman
Aantal pagina's: 704
Uitgeverij: Xander
ISBN: 9789401614283