Overslaan en naar de inhoud gaan

Lucinda Riley en Harry Whittaker – Emma en het kerstengeltje

Emma speelt op school een herder in het kersttoneelstuk, maar haar vader kan helaas niet bij de opvoering zijn. Als troost mag Emma ’s avonds het engeltje op de top van de kerstboom zetten. Zal zij haar helpen haar vader op tijd terug naar huis te brengen?

‘Emma en het kerstengeltje’ is het derde deel uit de Beschermengeltjes-reeks, die geschreven zijn door Lucinda Riley en haar zoon Harry Whittaker. De prachtige illustraties zijn van de hand van Marie Voigt.

De auteurs hebben een heel mooi kerstverhaal geschreven dat jong en oud zal ontroeren. Het verhaal begint met een korte introductie over beschermengeltjes, waarna het verder gaat over hoofdpersonage Emma. Je wordt meegenomen in de wereld van Emma, die haar vader mist en een belangrijke gebeurtenis op school heeft. Op elke pagina staan bijpassende illustraties, die echt iets toevoegen aan het verhaal. Voor de jonge doelgroep worden de personages en de gebeurtenissen uit het verhaal nog duidelijker. Hierdoor zullen ze als het ware nog meer in het verhaal getrokken worden. Dat geldt ook voor de (groot)ouders die het verhaal voorlezen.

Riley en Whittaker hebben het verhaal een mooie boodschap meegegeven, die voor jong en oud duidelijk is. Blijf wensen en durf te dromen! Dat past mooi in de sfeervolle tijd die eraan komt met Sinterklaas en Kerstmis. ‘Emma en het kerstengeltje’ is een prachtig kerstverhaal dat je meerdere keren zal gaan voorlezen, als je kind(eren) het eenmaal gehoord hebben.

Auteurs: Lucinda Riley en Harry Whittaker
Titel: Emma en het kerstengeltje
Serie: Beschermengeltjes
Genre: Prentenboek
Aantal pagina's: 64
Uitgeverij: Xander
ISBN: 9789401615747