Overslaan en naar de inhoud gaan

Lucy Diamond – Liefde in het strandcafé

De dromerige Evie is altijd al het zwarte schaap van de familie geweest. Waar haar oudere zussen het perfecte leven voor zichzelf hebben opgebouwd, heeft Evie een spoor van mislukte carrières als actrice, fotografe en zangeres achter zich gelaten. Nu zit ze vast: haar leven lijkt zomaar aan haar voorbij te gaan.

Als haar lievelingstante echter plotseling overlijdt, erft Evie haar strandcafé in Cornwall en wordt ze gedwongen een nieuw leven op te bouwen. Haar familie heeft weinig vertrouwen in een succesvolle afloop. Desondanks is Evie vastbesloten haar leven voorgoed op de rails te krijgen. Zal het café aan het strand, samen met haar liefdesleven, nu eindelijk tot bloei komen?

In het eerste gedeelte van ‘Liefde in het strandcafé’ wordt er af en toe teruggekeken naar het verleden. Je hebt dit echter niet altijd meteen door, waardoor het soms niet even prettig leest. Dat was een schrijfstijl waar ik wel echt even aan moest wennen. Na ongeveer een kwart van het verhaal heeft Lucy Diamond ervoor gekozen om geen terugblikken meer te geven. Dat zorgt ervoor dat het verhaal meteen een stuk prettiger leest. Voor je gevoel kom je dan pas echt goed in het verhaal te zitten.

Wat daarna volgt, is een fijne en mooie feelgood roman met een lief hoofdpersonage. Evie komt heel aardig en oprecht over. Je leest ook over haar gevoelens en gedachten, waardoor je haar beter leert kennen en goed met haar mee kunt leven. Heel fijn gedaan! Daardoor komt het verhaal van ‘Liefde aan het strandcafé’ nog meer tot leven voor de lezers.

Diamond durft de diepte in te gaan met haar personages en dat geeft een verhaal altijd wat extra’s. Het is daarom wel jammer dat het einde wat snel gaat, waardoor je daar de diepgang mist. Net wat pagina’s meer had het verhaal nog beter gemaakt. Al met al is het een heerlijk boek om even in weg te duiken.

Auteur: Lucy Diamond
Titel: Liefde in het strandcafé
Genre: Roman
Aantal pagina's: 378
Uitgeverij: Xander Uitgevers
ISBN: 9789401617727