Overslaan en naar de inhoud gaan

Lynn Robin – Schimmenvlucht

Dinah is zes jaar geleden een Waker geworden en iedere dag is het een gevecht om het Schimmenmeer te bewaken en te voorkomen dat ze in de Kerkers belandt; de grootste nachtmerrie van iedere Waker. Maar het noodlot lijkt andere plannen voor haar te hebben.

Een gezicht uit het verleden duikt op. Als Dinah niet doet wat zij zegt, zal haar zus sterven - maar het is onduidelijk wat de vrouw precies van haar wil. Dinah is al snel gedwongen om samen te werken met haar vijanden, herinneringen van haar leven als medium worden opgerakeld, beloftes zijn verbroken en leugens komen aan het licht. Wiens kant zal Dinah kiezen?

Met ‘Schimmenvlucht’ zijn we alweer bij het derde deel uit de Schimmenwereld-serie beland. Als je eenmaal aan het eerste boek van deze reeks bent begonnen, lees je graag meteen verder in de andere delen die al verschenen zijn. In dit deel staat de Waker centraal, weer een ander figuur uit de Schimmenwereld. Leuk dat Lynn Robin telkens een ander karakter centraal staat. Ergens verwacht je dat de auteur in het laatste deel alle karakters samen laat komen in een spetterend slot.

Als lezer ontdek je dankzij dit derde deel weer meer over de spannende Schimmenwereld. Nieuwe personages komen voorbij, waardoor je een steeds beter beeld krijgt hoe het er aan toe gaat in die ondergrondse wereld. Het lijkt erop dat Robin zich tijdens het schrijven bewust was dat ze meerdere delen zou gaan schrijven. Ze houdt de verschillende boeken kort en krachtig, maar geeft wel zoveel informatie dat je door blijft lezen.

Na het verhaal van ‘Schimmenvlucht’ verschijnen er - zoals inmiddels gebruikelijk is - twee bonusverhalen, die een en ander over de personages verduidelijken. Het einde van dit boek is heel spannend dat je hoopt dat een vierde deel gauw zal verschijnen…

Auteur: Lynn Robin
Titel: Schimmenvlucht
Serie: Schimmenwereld
Genre: Fantasy
Aantal pagina's: 136
Uitgeverij: Smashwords Edition
ISBN: 9781370592265