Overslaan en naar de inhoud gaan

Magali le Huche – Paco en de fanfare

Paco loopt voorbij het circus. Er klinkt muziek! Het is de repetitie voor de voorstelling van vanavond. Luister naar de fluit, de klarinet, de trompet, de trombone, de tuba, de sousafoon, de banjo, de saxofoon, de grote trom, de kleine trom, de cimbalen en… vier verrassingsgeluidjes!

Magali le Huche heeft verschillende kinderboeken uitgebracht met hondje Paco in de hoofdrol. Aangezien ons zoontje deze boekjes helemaal geweldig vindt, wilde ik één van de boeken uit deze reeks bespreken.

Op elke pagina van ‘Paco en de fanfare’ komt Paco voorbij en ontdekt hij een nieuw geluid uit het circus. Dat zijn met name geluiden van muziekinstrumenten, maar je hoort ook een aantal andere geluiden. Op elke pagina zit een soort drukknopje om het geluidje te horen. Als je kindje nog jong is (onder de drie jaar), moet hij/zij wel vrij hard drukken om de geluiden te kunnen horen. Maar gelukkig kun je dan als (groot)ouder een handje helpen.

Naast het luisteren naar de geluiden zit er ook een klein verhaaltje in het boek. Dit zijn korte teksten, waarin vooral het desbetreffende muziekinstrument wordt genoemd. Het is een mooie eerste kennismaking met muziek en muziekinstrumenten. Op de allerlaatste pagina staan alle geluiden bij elkaar en kun je je favorieten nog eens extra luisteren. Ons zoontje ‘leest’ de Paco-boeken graag met ons en beweegt lekker mee op de liedjes. Sommige geluiden werken zelfs heel rustgevend voor hem. Ideaal!

Auteur: Magali le Huche
Titel: Paco en de fanfare
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 27
Uitgeverij: Clavis
ISBN: 9789044826005