Overslaan en naar de inhoud gaan

Maranke Rinck – Bob Popcorn in Amerika

Ellis en Bob hebben een belangrijke ontdekking gedaan: Bob is niet de enige levende maiskorrel! Er bestaan er nog meer, in Amerika. En Bob wil ze dolgraag ontmoeten.

Gelukkig mogen Ellis en haar vaders logeren op de boerderij van Boer Bill. In de zomervakantie vliegen ze naar Amerika. Daar wordt duidelijk dat Coraline, de directeur van de popcornfabriek, nog veel gemener is dan Ellis en Bob dachten. Zal het ze lukken om haar tegen te houden, en alle levende maiskorrels te redden?

‘Bob Popcorn in Amerika’ is alweer het derde deel uit de Bob Popcorn-serie. Wat hebben auteur Maranke Rinck en illustrator Martijn van der Linden wederom een geweldig boek gemaakt. Net zoals bij de voorgaande delen vullen tekst en illustraties elkaar goed aan. Soms wordt er bijvoorbeeld een stuk tekst van een personage in een afbeelding verwerkt. Heerlijk hoe dat zo mooi in elkaar overloopt.

Rinck laat het verhaal verder lopen waar het vorige deel is geëindigd. Mocht je de andere twee boeken nog niet gelezen hebben, dan is het handig om dat eerst doen om het volledige verhaal goed te kunnen volgen. Daarnaast zijn het gewoon hele leuke boeken om te lezen. Het verhaal zit vol humor, leest prettig en staat boordevol leuke en mooie illustraties. Het is een waar feestje om dit boek te lezen en te bekijken. Het personage Bob Popcorn is geweldig bedacht en komt in elk deel steeds meer tot leven voor het jonge lezerspubliek. Heel veel kinderen hebben hem al in hun hart gesloten. Het ziet er naar uit dat er nog wel een vierde deel gaat komen!

Onderzoek wijst uit dat kinderen het gelukkigst leren lezen als ze zelf naar een boek grijpen. Daarom is de serie ‘Tijgerlezen’ ontwikkeld voor beginnende lezers van 5 tot 9 jaar. ‘Bob Popcorn in Amerika’ is uitermate geschikt voor de iets geoefende lezer en is ook erg leuk om voor te lezen.

Auteur: Maranke Rinck
Titel: Bob Popcorn in Amerika
Serie: Bob Popcorn
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 208
Uitgeverij: Querido
ISBN: 9789045125855