Overslaan en naar de inhoud gaan

Marc de Hond – De redders van Ruigrijk

Op het eiland Ruigrijk woont Rutger. Hij is een heel gewone jongen met een grote droom: hij wil de sterkste en stoerste ridder van Ruigrijk worden. Maar Rutger kan niet lopen en zit in een rolstoel. Zijn buurmeisje Ella wil heel graag prinses worden, maar zij kan niet zien. Samen gaan ze er vaak op uit.

Op een dag vinden ze onverwachts de sleutel van de ridderschool en oefent Rutger in het diepste geheim met de hulp van Ella om ridder te worden. Dan verschijnt plotseling draak Naga die de bewoners van Ruigrijk in z'n greep heeft. Is Rutger al sterk genoeg om de strijd aan te gaan? Zal het hen samen lukken om iedereen te redden?

Marc de Hond heeft met ‘De redders van Ruigrijk’ een mooi, bijzonder en origineel sprookje geschreven. De twee hoofdpersonages Rutger en Ella zijn elkaars dikke vrienden en helpen elkaar waar nodig is. Dat is een mooie eigenschap. Wat nog belangrijker is: ze hebben allebei één eigen droom die ze ooit in vervulling hopen te zien gaan. Het is mooi om te lezen dat ze hun uiterste best doen voor hun dromen ondanks de obstakels die ze tegenkomen.

Het verhaal is voorzien van prachtige illustraties van de hand van Esther Rosier. Elke pagina is een waar feestje om naar te kijken. Het is geweldig om te zien hoe het verhaal van Rutger en Ella hiermee nog meer tot leven komt. Er is op de verschillende prenten van alles te zien en te bekijken. Heel leuk om met je (klein)kind te kijken wat er allemaal op staat.

Wat is het mooi dat dit verhaal van De Hond na zijn overlijden nog is uitgebracht. Het past uitstekend bij het nieuwe speelbos Het Nest dat sinds eind mei geopend is. Naast het prentenboek, een voorleesboek en een animatievideo is er ook een speciaal tactiel prentenboek met de tekst zowel in drukletters als in braille. Deze editie van Stichting PrentenboekenPlus is geschikt voor kinderen met een communicatieve beperking.

Auteur: Marc de Hond
Illustrator: Esther Rosier
Titel: De redders van Ruigrijk
Genre: Prentenboek
Aantal pagina's: 40
Uitgeverij: Efteling | Van Goor
ISBN: 9789000378371