Overslaan en naar de inhoud gaan

Maren Stoffels – Escape Room

De vier vrienden Sky, Alissa, Mint en Milas besluiten om samen een Escape Room te gaan doen. Ze hebben 60 minuten de tijd om te ontsnappen. Daarvoor moeten ze allerlei puzzels en raadsels oplossen.

Maar wat gebeurt er als de persoon die hen opsluit helemaal niet van plan is hen te laten gaan? Eén van de jongeren is het doelwit. Wie? En waarom?

Maren Stoffels vertelt het verhaal van ‘Escape Room’ vanuit vier personages. Afwisselend lees je een fragment vanuit Sky, Alissa, Mint en Milas. Elk personage heeft een eigen lettertype. Ook staat boven elk hoofdstuk vanuit wie het verteld wordt. Toch zorgt deze perspectiefwisseling in het begin voor verwarring. Je hebt echt even de tijd nodig om in het verhaal te komen en te ontdekken wie wie nu precies is.

Stoffels heeft een spannend idee gekozen voor haar boek: wat gebeurt er als je opgesloten zit in een Escape Room en je niet naar buiten kunt, ook al los je de puzzels en raadsels wel op? Dit is iets waar je niet aan wil denken als je zo’n spannende uitdaging aangaat. Ondanks dat alles aanwezig is voor een spannend verhaal, leest ‘Escape Room’ meer weg als een gewoon verhaal. Je leest vooral over de alledaagse en niet-alledaagse problemen van tieners. Dat hoort zeker bij een Young Adult, maar na het lezen van de flaptekst verwacht je er ook veel spanning bij.

Daarnaast heb je al vrij snel een idee wie het doelwit is en waarom. Ook dat haalt de spanning uit het verhaal. Wellicht heeft het er bij mij ook nog mee te maken dat ik niet tot de primaire doelgroep van het boek hoor. Voor mij was dit boek het jammer genoeg allemaal net niet.

Auteur: Maren Stoffels
Titel: Escape Room
Genre: Young Adult
Aantal pagina's: 240
Uitgeverij: Leopold
ISBN: 9789025873974