Overslaan en naar de inhoud gaan

Marian Keyes – Kom bij me terug

Anna Walsh had het goed voor elkaar. Gelukkig getrouwd met haar knappe man Aidan, woonachtig in een prachtig appartement in Manhatten en werkzaam in een geweldige baan. En nu ligt ze ziek en gewond bij haar ouders op de bank in Dublin. Ze kan echter maar aan een ding denken: waar is Aidan?

Anna probeert hem dagelijks te pakken te krijgen via de mail of per telefoon, maar ze krijgt niks van hem te horen. Ondanks dat ze nog niet helemaal hersteld is, besluit ze terug naar New York te gaan. Terug naar haar huis en haar werk. Zou ze haar oude leventjes weer op kunnen pakken en zou ze haar echtgenoot weer terugvinden?

‘Kom bij me terug’ is een chicklit, maar het is eigenlijk meer dan dat. Marian Keyes laat je vanaf de eerste bladzijden met hoofdpersoon Anna meeleven. Ze heeft iets heel vervelends meegemaakt; je weet als lezer alleen nog niet wat dat is. Je leest over haar verwondingen, maar hoe ze die precies heeft opgelopen… daarvoor moet je blijven lezen. Stukje bij beetje ontdek je hoe Anna’s leven eerst was. Je krijgt antwoorden op vragen als ‘Hoe heeft ze Aidan ontmoet?’ en ‘Hoe is ze bij haar fantastische baan terechtgekomen?’

Keyes zorgt ervoor dat je ‘Kom bij me terug’ met een lach en een traan leest. Anna heeft zoveel meegemaakt, waardoor je haar al het geluk van de wereld gunt. Het leven terug in New York gaat haar niet gemakkelijk af. Zij is veranderd, het leven in New York is doorgegaan en daardoor is het er anders dan voor haar verwondingen. Dat haar man spoorloos verdwenen lijkt te zijn, helpt niet mee om haar leven weer volledig op te pakken. Waar is Aidan toch gebleven?

En dan krijgt het verhaal een onverwachte en schokkende wending, die je niet aan hebt zien komen. Dat maakt dit boek zeer de moeite waard om te lezen.

Auteur: Marian Keyes
Titel: Kom bij me terug
Genre: Chicklit
Aantal pagina’s: 448
Uitgeverij: The House of Books
ISBN: 9789044337235