Overslaan en naar de inhoud gaan

Marian Keyes – Nu even niet

Amy's man Hugh wil een pauze. Hij zegt dat hij niet bij haar weg wil; hij houdt nog steeds van haar. Hij wil alleen een pauze, van hun huwelijk, van hun kinderen, van hun leven samen. Hij wil zes maanden weg, helemaal weg, naar Zuidoost-Azië. En wat Amy er ook van vindt, hij moet en zal gaan.

Een midlifecrisis? Zeker. En een pauze hoeft niet tot een breuk te leiden… Maar in zes maanden kan er veel gebeuren, aan beide kanten van de wereld. Als Hugh terugkomt, is hij dan nog dezelfde man? En is Amy nog dezelfde vrouw? Want, als híj een pauze neemt van zijn huwelijk, dan doet zíj dat ook.

De boeken van Marian Keyes kenmerken zich onder andere door de bijzondere humor die de auteur gebruikt. Dat geldt ook voor haar nieuwste boek ‘Nu even niet’, waarin Hugh en Amy een pauze van elkaar nemen. Helemaal geen leuke gebeurtenis natuurlijk, maar Amy besluit er op haar manier het beste van te maken. En dat wordt op een leuke manier door de auteur geschreven.

Schrik overigens niet van de dikte van het boek. ‘Nu even niet’ bestaat uit ruim 600 pagina’s, maar het verhaal leest heerlijk weg. Je zit vrijwel meteen lekker in het boek en dat zorgt ervoor dat je amper doorhebt dat je een dikke pil aan het lezen bent. Het is een ideaal boek om tijdens een zonnig weekend thuis in de achtertuin te lezen of lekker mee te nemen op vakantie.

In het boek komen enkele flashbacks voorbij die de lezer wat extra achtergrondinformatie geven. Dat maakt het verhaal helemaal compleet. Het zorgt ervoor dat je een en ander beter begrijpt. Met ‘Nu even niet’ ga je in ieder geval een aantal heerlijke leesuurtjes tegemoet.

Auteur: Marian Keyes
Titel: Nu even niet
Genre: Roman
Aantal pagina's: 624
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022582688